Protestatarii antiguvernamentali au incendiat vineri o poartă de acces a Ambasadei SUA din Honduras, în cursul celei de-a doua zile de demonstrații împotriva președintelui Juan Orlando Hernandez, informează agenția de știri Reuters citată de Mediafax.

Ambasada SuaFoto: Hotnews

Protestatarii au incendiat poarta de acces folosind mai multe anvelope, au declarat oficiali din cadrul pompierilor și martori oculari.

Un oficial a transmis că ambasada nu a suferit alte daune în afară de una din porțile de acces.

Incidentul s-a produs în ceea de-a doua zi de proteste antiguvernamentale, izbucnite după ce președintele Hernandez a emis mai multe decrete care potrivit oponenților săi ar conduce la privatizarea serviciilor publice.

Protestatarii au fost împinși spre ambasadă după ce au fost îndepărtați de poliție dintr-o zonă comercială aflată în apropiere, însă nu este clar din ce motiv au atacat reprezentanța diplomatică.

Hernandez s-a confruntat cu o opoziție acerbă în Honduras după ce a obținut un al doilea mandat de președinte în urma unui scrutin controversat, în anul 2017. Observatorii internaționali au criticat ferm modul de desfășurare a alegerilor, iar oponenții președintelui l-au acuzat de fraude electorale.

Aliat al Washingtonului, realegerea controversată lui Hernandez a fost recunoscută de Statele Unite.