Consilierul pe probleme de securitate națională al Statelor Unite, John Bolton, este "peste măsură de ignorant" susținând că testele recente cu rachete ale Coreei de Nord au încălcat rezoluțiile ONU, a declarat Ministerul de Externe al Coreei de Nord, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unei declarații preluată de agenția de presă susținută de stat KCNA, un purtător de cuvânt al ministerului a afirmat că renunțatrea la testele cu rachete ar fi echivalentă cu cedarea dreptului la legitimă apărare.

Purtătorul de cuvânt l-a menționat pe Bolton, care luna trecută a spus că testele recente au încălcat "fără îndoială" rezoluțiile ONU. Purtătorul de cuvânt coreean a susținut că Bolton depunde mai multe eforturi pentru a distruge pacea și securitatea, decât pentru a menține securitatea.

"Bolton are o problemă cu exerciții militare de rutină conduse de armata noastră, afirmând că acestea reprezintă o încălcare a rezoluțiilor Consiliului de Securitate [...] Acest lucru este peste măsură de ignorant", a declarat purtătorul de cuvânt.

"Să ceri interzicerea oricărei lansări care utilizează tehnologie balistică este la fel cu a spune că ar trebui să renunțăm la autoguvernare", a mai adăugat acesta.