Liderul opozitiei pakistaneze, Benazir Bhutto a murit din cauza puterii bombei detonate si nu din cauza vreunui glonte - au anuntat oficiali audiati de anchetatorii Scotland Yard, citati de editia de astazi a cotidianului New York Times. Tot astazi, raportul investigatorilor urmeaza sa fie prezentat atat guvernului pakistanez, cat si familiei lui Bhutto. Publicatia comenteaza, insa, ca este neclar cum au ajuns autoritatile de la Londra la aceste concluzii, in conditiile in care Benazir Bhutto a fost inmormantata fara sa i se faca autopsia, iar locul in care a avut loc atentatul a fost curatat imediat dupa explozie.

De alfel, varianta expertilor de la Scotland Yard confirma pozitia autoritatilor pakistaneze, care au sustinut ca Bhutto a murit dupa ce s-a lovit la cap, in explozia bombei detonate de un singur atentator. In schimb, familia fostului lider al opozitiei din Pakistan, precum si unii membri ai partidelor politice sustin ca aceasta a fost impuscata mortal.

Fostul premier si lider al opozitiei a fost asasinat pe 27 decembrie 2007, in cursul unui miting electoral. Uciderea sa a amanat cu peste o luna organizarea alegerilor in Pakistan.