Tribunalul electoral din Panama a anunțat câștgătorul alegerilor prezidențiale de duminică, pe candidatul Laurentino "Nito" Cortizo, după numărarea a 95% din voturi, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Adversarul său, Romulo Roux, s-a plasat la două puncte distanță și nu a acceptat încă rezultatul, invocând existența unor nereguli în unele secții de vot. Roux, în vârstă de 54 de ani, candidează din partea partidului de centru-dreapta Schimbarea Democratică, iar în sondajele pre-electorale s-a plasat cu 10 puncte în urma lui Cortizo.

Cortizo, în vârstă de 66 de ani, a declarat că rivalul său are dreptul de a contesta rezultatele, dar a anunțat că el este în mod clar câștigătorul. El este fostul ministru al Agriculturii, din partea Partidului Revoluționar Democrat (de stânga).

Fostul om de afaceri a promis să depună eforturi pentru diminuarea corupției, o promisiune care apare după un scandal legat de deturnarea fondurilor publice. Prin canalul trans-atlantic trece anual marfă în valoare de aproximativ 270 de miliarde de dolari.

Rezultatul transmis de tribunal va fi urmat de un anunț oficial.