Vizita de lucru pe care urmează să o efectueze premierul Ungariei, Viktor Orbán, la Washington, pe 13 mai, şi pe parcursul căreia premierul ungar va fi primit de preşedintele american Donald Trump, va avea o importantă majoră, a declarat joi, Péter Szijjártó, la o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles. Răspunzând la o întrebare, ministrul ungar de externe a menţionat că "invitaţia oficială a sosit miercuri şi a fost deja confirmată", potrivit MTI și Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

La această întâlnire preşedintele american şi premierul ungar vor aborda chestiuni privind securitatea regională şi aprovizionarea cu energie a regiunii. Pe ordinea de zi a întâlnirii se vor afla şi relaţiile bilaterale şi cooperarea în domeniul apărării. "Noi, maghiarii, considerăm că Statele Unite ale Americii sunt partenerii noştrii strategici. Asemenea actualei administraţii americane, şi noi susţinem că există multe chestiuni importante care pentru lume reprezintă o dilemă.

Avem aceeaşi gândire despre migraţie, apărarea creştinilor şi despre siguranţă", a subliniat Péter Szijjártó. Pe lângă aceasta, Statele Unite ale Americii reprezintă pentru Ungaria cea mai importantă piaţă din afara UE, a adăugat oficialul ungar.