Democrații americani rămân divizați duminică asupra riscurilor politice a unei proceduri de destituire a președintelui Donald Trump pentru obstrucționarea justiției, un delict pe care ei îl cred dovedit de raportul procurorului special Robert Mueller, relatează AFP.

Trump în MichiganFoto: Captura YouTube

Tabăra republicanilor și președintele profită de faptul că Robert Mueller nu a recomandat urmărirea penală.

”Este o decizie foarte dificilă”, a spus duminică democratul Adam Schiff, șeful Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, cameră controlată de democrați începând din ianuarie.

Schiff mai spune că o destituire ar pica dacă Partidul Republican va pune în continuare partidul deasupra țării și îl va sprijini pe președinte.

Orice efort de punere sub acuzare ar începe în Camera Reprezentanților, condusă de democrați, însă îndepărtarea lui Trump presupune și sprijinul Senatului, condus de republicani, ceea ce este un rezultat puțin probabil.

Pe de altă parte, Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor spune că Partidul Democrat va continua investigaţiile Congresului asupra activităţilor preşedintelui Donald Trump "pentru a afla în ce sens conduc dovezile" și nu exclude posibilitatea încercării de a-l demite pe liderul de la Casa Albă.

”Obstrucţionarea justiţiei, dacă se va confirma, ar fi o infracţiune pasibilă de procedura demiterii", a atras atenţia Jerrold Nadler, citat de postul tv NBC.

Citește și: Raportul lui Mueller le oferă democraților muniție politică împotriva lui Trump, dar aceștia sunt împărțiți cu privire la cum să o folosească