Prim-ministrul Libiei, Fayez al-Sarraj, a criticat dur "tăcerea" aliaților săi internaționali, acum, când forțele inamice înaintează spre capitala Tripoli, potrivit BBC News.

LibiaFoto: Wikipedia

Fayez al-Sarraj trebuie să facă față unei revolte conduse de comandantul Khalifa Haftar. Peste 205 de oameni au fost uciși de la începutul conflictului, din 4 aprilie, conform Organizației Mondiale pentru Sănătate (OMS).

Sarraj a declarat pentru BBC că populația începe să se simtă abandonată de către restul lumii și că eșecul de a susține guvernul său, recunoscut internațional, ar putea duce la urmări mai grave, referindu-se la creșterea influenței statului islamic.

"Publicul este frustrat din cauza tăcerii comunității internaționale", a spus acesta pentru BBC.

Consiliul Securității ONU nu a ajuns încă la un consens în ceea ce privește cel mai potrivit mod de a gestiona situația. Libia se confruntă cu instabilitate politică și violențe din 2011, de la moartea conducătorului Muammar Gaddafi.

Cea mai recentă criză a început în urmă cu trei săptămâni, când forțele conduse de Haftar au intrat în capitală, în încercarea de a-l da jos pe Sarraj. Trupele lui Haftar au ocupat aeroportul internațional din Tripoli.