Președintele SUA, Donald Trump, a solicitat luni autorităților din Uganda să prindă persoanele înarmate responsabile de răpirea unei turiste americane, care a fost eliberată după cinci zile de captivitate, scrie Mediafax, citând agenția de știri The Associated Press.

fakepath\armata ugandaFoto: Pixabay

"Uganda trebuie să-i găsească pe răpitorii turistei americane și a ghidului pentru ca oamenii să se simtă în siguranță să meargă acolo. Aduceți-i în fața justiției în mod deschis și rapid! ", a transmis președintele SUA.

O turistă originară din statul american California și ghidul ei au fost răpiți săptămâna trecută în timpul unei călătorii în parcul național Queen Elizabeth din Uganda, fiind transportați de răpitori în Republica Democrată Congo. Cei doi au fost eliberați în cursul weekendului, însă nu este clar dacă s-a plătit o răscumpărare pentru eliberare lor.

Fred Enanga, un purtător de cuvânt al Poliției din Uganda, a declarat că nu crede că a fost plătită o recompensă, însă un oficial local a declarat că turista "nu a fost salvată", ci a fost eliberată de răpitori după plata unei răscumpărări.

Oficiali din Uganda au comunicat că cele două victime au fost salvate din mâinile indivizilor înarmați care i-au răpit pe data de 2 aprilie. Răpitorii au cerut o răscumpărare de 500.000 de dolari pentru eliberarea turistei și a ghidului ei.

Președintele ugandez Yoweri Museveni a afirmat că forțele de securitate "se vor ocupa de aceste grupuri izolate de infractori"