Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că va discuta probabil cu omologul său rus Vladimir Putin și cu președintele chinez Xi Jinping despre criza din Venezuela, relatează Reuters citat de Mediafax.

Trump si PutinFoto: Captura video

„Probabil vom discuta la un moment dat. Voi discuta cu mai multe persoane- poate președintele Putin, poate președintele Xi din China”, a declarat Donald Trump.

Administraţia Donald Trump a avertizat vineri după-amiază statele "din afara Emisferei Vestice", o referire la Rusia, să nu trimită efective militare în Venezuela, afirmând că acţiunile de acest fel sunt "ameninţări directe".

Administraţia Vladimir Putin a transmis că Rusia "nu ameninţă pe nimeni", conform Mariei Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a somat, miercuri, Rusia să retragă trupele din Venezuela, avertizând că menţine "toate opţiunile" pentru a obţine acest lucru. "Rusia trebuie să plece", a declarat Donald Trump cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Casa Albă cu Fabiana Rosales, soţia lui Juan Guaido, liderul opoziţiei din Venezuela care s-a autoproclamat preşedinte interimar. Întrebat de jurnalişti cum ar putea obţine obiectivul retragerii trupelor ruse din Venezuela, Donald Trump a răspuns: "Vom vedea. Toate opţiunile sunt deschise".