Comitatul american Rockland din New York le interzice de marți minorilor care nu sunt vaccinați împotriva pojarului accesul în spațiile publice, scrie nbcnewyork.com. În ținutul american este epidemie de pojar, fiind confirmate 153 de cazuri până în momentul de față, cu posibilitate de extindere a virusului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rockland County se află în stare de urgență, asta după ce în comitat s-a confirmat cel mai mare număr de persoane care s-au îmbolnăvit de pojar în ultimele două decenii. Boala a fost eradicată în anul 2000 în Statele Unite și până acum americanii nu au mai avut probleme cu virusul. Tocmai din această cauză cetățenii nu iau în serios avertismentele autorităților, lucru care face ca virusul să se răspândească alarmant.

Legea care le interzice minorilor nevaccinații accesul în spațiile publice a fost dată marți și este valabilă timp de 30 de zile.

Cetățenii riscă, dacă încalcă noile legi, o amendă de 500 de dolari și chiar 6 luni de închisoare.

Ținutul american se luptă cu focarul de pojar de luni bune, aceasta fiind ultima măsură pe care autoritățile au hotărât să o ia. Anterior, studențiilor nevaccinați le era interzis accesul în unitațile școlare.

Pojarul este o boală extrem de contagioasă care poate fi transmisă prin contact direct. Copiii mici și femeile însărcinate prezintă cel mai mare risc pentru complicații grave.