​Două avioane ale forţelor aeriene rusești în care se aflau un oficial rus din domeniul apărării și aproximativ 100 de soldați au aterizat pe aeroportul principal din Venezuela, potrivit unui jurnalist local, pe fondul întăririi relaţiilor dintre Caracas și Moscova, relatează Reuters citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un site web de monitorizare a zborurilor a arătat două avioane care au plecat vineri de pe un aeroport militar rus și un alt avion a părăsit Caracas duminică.

Raportul vine la trei luni după ce cele două națiuni au organizat exerciții militare comune pe teritoriul venezuelean pe care președintele Nicolas Maduro le-a numit un semn de întărire a relațiilor, dar pe care Washingtonul le-a criticat drept o intervenție rusească în regiune.

Reporterul Javier Mayorca a scris pe Twitter, sâmbătă, că în primul avion se afla Vasily Tonkoshkurov, șeful personalului forțelor terestre, adăugând că al doilea a fost un avion de marfă care transportă 35 de tone de material.

Un avion de pasageri Ilyushin IL-62 și un avion militar de marfă Antonov AN-124 au plecat vineri de pe aeroportul militar rus Chkalovsky cu destinaţia Caracas, oprindu-se din drum în Siria, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor Flightradar24.

Avionul de marfă a părăsit Caracas duminică după-amiază, potrivit Adsbexchange, un alt site de urmărire a zborurilor.

Un martor a declarat că a văzut duminică ceea ce părea a fi un avion de pasageri pe aeroportul Maiquetia.