Discuțiile purtate la Roma între reprezentanți ai Statelor Unite și ai Rusiei au fost pozitive, însă cele doua părți rămân divizate în ceea ce privește legitimitatea președintelui Nicolas Maduro, a declarat un oficial american, citat de agenția Reuters, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu, nu am ajuns la un consens, însă cred că discuțiile au fost pozitive, în sensul că fiecare dintre părți a înțeles mai bine punctul de vedere al celeilalte", a declarat Elliott Abrams, reprezentantul special al SUA pentru Venezuela.

"Ne-am pus de acord asupra gravității crizei din Venezuela. Suntem, la fel ca ei, profund îngrijorați în legătură cu gravitatea acestei crize umanitare", a adăugat oficialul american.

Venezuela, un stat aliat al Kremlinului, se află într-o criză politică, economică și socială majoră. Statele Unite și alte state occidentale îl recunosc pe Juan Guaido, liderul opoziției, care în ianuarie s-a folosit de prevederile constituționale pentru a se autoproclama președinte interimar, în timp ce Moscova susține că Nicolas Maduro este singurul lider legitim al Venezuelei.