Principalii operatori de telecomunicații din Rusia vând Primăriei din Moscova datele privind locația clienților lor pentru milioanede dolari, scrie cotidianul Vedomosti, potrivit

HotNews.roFoto: Hotnews

Moscow Times.

Capitala Rusiei a lansat de curând unul dintre cele mai mari sisteme de recunoaștere facială din lume, cu 174.000 de camere de supraveghere așteptate să intre în funcțiune anul acesta. Între timp, noua legislație antiterorism care a intrat în vigoare vara trecută are nevoie ca operatorii de telecomunicații de top din Rusia să înmagazineze comunicațiile utilizatorilor pentru șase luni.

Autoritățile din Moscova folosesc datele de pe cardurile SIM pentru a urmări zi de zi mișcările utilizatorilor telefoanelor mobile în mijloacele de transport public.

Primăria Moscovei a cheltuit 101.8 milioane de ruble (1, 5 milioane de dolari) în 2018 și 516 milioane de ruble în total din 2015 pe datele geospațiale, potrivit datelor citate de cotidianul rus Vedomosti.

Nikolai Legkodimov, un partener rus al auditorului global KPMG, avertizează că autoritățile locale ar putea folosi în mod necorespunzător datele, pentru campanii politice și servicii de publicitate.