Prim-ministrul britanic Theresa May a anunțat că va amâna votul din Parlament al acordului Brexit „până în data de 12 martie, cel târziu”, acțiunea fiind criticată de parlamentari, deoarece votul trebuia să aibă loc săptămâna aceasta, relatează BBC citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Theresa May a făcut anunțul duminică, înainte de participarea la summitul dintre Uniunea Europeană și Orientul Mijlociu, care are loc în Egipt. Parlamentarii vor avea sesiunea de vot programată miercuri, dar acordul pentru Brexit nu se va afla pe ordinea de zi.

Premierul britanic a transmis că se apropie de obținerea unor schimbări importante din partea Uniunii Europene, care vor rezolva nemulțumirile parlamentarilor, dar mai are nevoie de timp pentru negocieri cu liderii europeni.

„Nu vom aduce votul important pe masa parlamentarilor săptămâna aceasta, dar ne vom asigura că acest lucru are loc până în data de 12 martie, cel târziu. Scopul principal rămâne părăsirea Uniunii Europene cu un acord, în data de 29 martie, dorim să îndeplinim acest lucru”, a declarat Theresa May.

Anunțul prim-ministrului a fost criticat dur, oponenții acesteia considerând că „trage de timp” pentru a forța Parlamentul să aleagă între acordul deja respins, sau părăsirea Uniunii Europene fără un acord.