Administrația de la Paris a respins marți orice renegociere a Acordului pentru Brexit negociat de Marea Britanie și Uniunea Europeană și a cerut Administrației de la Londra să facă propuneri credibile pentru Brexit, după votul din Parlamentul britanic de marți seară, relatează Mediafac care citează Reuters.

BrexitFoto: Flickr/ www.inkmedia.eu

Parlamentul Marii Britanii i-a cerut prim-ministrului Theresa May să renegocieze prevederile privind granița irlandeză pentru a obține aprobarea acordului, fără a menționa însă o alternativă exactă.

„Acordul de retragere și ideea de ‘backstop’ au fost adoptate de Guvernul britanic și de cele 27 de state membre UE în luna noiembrie. Acordul nu va fi renegociat. Uniunea Europeană s-a exprimat clar în această privință”, a declarat Administrația Prezidențială franceză prin intermedul unui comunicat.

De asemenea, biroul președintelui francez Emmanuel Macron a transmis că Franța va continua pregătirile pentru scenariul unui Brexit fără acord.

„În orice caz, este urgent ca Marea Britanie să își clarifice intențiile și să facă propuneri credibile”, se menționează în comunicat.

Uniunea Europeană intenţionează să aplice controale vamale la frontiera dintre Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord în cazul în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar fără un acord privind viitoarea relaţie bilaterală.

Theresa May intenţionează să ceară Uniunii Europene renegocierea Acordului pe tema Brexit, au afirmat marţi surse guvernamentale de la Londra, deşi Bruxellesul a exclus această posibilitate.