Trezoreria Statelor Unite a anunțat vineri că lucrează la înăsprirea măsurilor financiare asupra lui Nicolas Maduro, în sprijinirea eforturilor de a transfera controlul activelor guvernului către liderul opoziției, Juan Guaido, relatează Reuters.

Juan GuaidoFoto: Captura YouTube

Declarația Departamentului de Trezorerie nu semnaleazăînsă o înghețare a activelor și conturilor venezuelene din SUA.

Miercuri, Washingtonul l-a recunoscut pe șeful Adunării Naționale Guaido ca președinte interimar al Venezuelei.

"Statele Unite vor folosi instrumentele sale economice și diplomatice pentru a seasigura că tranzacțiile comerciale ale guvernului venezuelean, inclusiv cele care implică întreprinderile sale de stat și rezervele internaționale, sunt în concordanță cu această recunoaștere", a anunțat într-o declarație Trezoreria Statelor Unite.

Anunțul a venit după ce Washingtonul și-a intensificat presiunea pentru a-l îndepărta pe socialistul Maduro de la putere. Maduro a început un al doilea mandat la începutul acestei luni după ce a câștigat alegerile disputate anul trecut și este în continuare susținut de armata venezueleană.

Maduro a afirmat mai devreme că va apăra Citgo, subsidiara americană de rafinare a companiei petroliere de statdinVenezuela, PDVSA, pe fondul manevrelor lui Guaido, au declarat surse apropiate discuțiilor pentru Reuters.