Prim-ministrul britanic Theresa May și președintele Comisiei Europene Jean Claude-Juncker au fost suprinși de camerele tv având un dialog aprins vineri, la Bruxelles, imagini ce au generat un val de speculații în mediul online cu privire la subiectul discuției. De altfel, doi experți în cititul pe buze au „tradus” pentru Channel 5 News‏ discuția surprinsă, iar May l-ar fi acuzat pe Juncker că a descris-o drept „nebuloasă”. May a clarificat ulterior că remarca lui Juncker nu o viza.

May si JunckerFoto: Captura video Facebook

Șefa Guvernului britanic și președintele CE s-au întâlnit vineri dimineață, la Bruxelles, în cadrul Consiliului European de iarnă, consacrat Brexit-ului.

„Nu pare tocmai un schimb de politețuri între Theresa May și Jean-Claude Juncker în debutul acestui summit pe tema Brexit-ului”, a scris jurnalistul Philip Sime pe Twitter, distribuind imaginile cu cei doi lideri europeni.

Cum ar fi decurs discuția dintre May si Juncker, potrivit specialiștilor în cititul pe buze consultați de Channel 5 News‏:

Însă Theresa May a precizat ulterior că Jean-Claude Juncker a clarificat, în cadrul respectivei discuții, că nu a catalogat-o pe ea drept „nebuloasă”, ci că remarca lui se referea la „nivelul general al dezbaterii” pe tema Brexit.

„Am avut o discuție robustă cu Jean-Claude Juncker”, le-a spus May reporterilor. „Cred că e genul de discuție pe care o poți avea atunci când ai dezvoltat o relație de lucru și lucrați bine împreună. Și ceea ce a rezultat din ea e claritatea dânsului că vorbea, când a folosit acea frază anume... despre nivelul general al dezbaterii”, a explicat Theresa May.