Poliţia franceză a făcut public un portret al suspectului care a atacat marţi seară mai multe persoane în centrul oraşului Strasbourg, ucigând doi oameni şi rănind alţi 12, şi a făcut un apel către cei care au fost martori la incident să ofere informaţii, relatează cotidianul Le Figaro, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția a lansat un apel către martorii incidentului să ia legătura cu autorităţile pentru a-l putea prinde pe atacator, care se numeşte Cherif Cheka.

Apelul este însoțit de o descriere fizică a agresorului: 29 de ani, 1,80 metri, constituţie normală, păr scurt, posibil cu barbă, ten măsliniu, cu un semn pe frunte.

"Persoană periculoasă, nu interveniţi", avertizează poliția.

Emmanuel Macron a decis „creșterea mobilizării militare“, ca parte a operațiunii Sentinelle, a doua zi după atacul de la Strasbourg, a declarat premierul francez Edward Philippe.

„Avem 500 de soldați care, în prezent, s-au alăturat dispozitivului“ Sentinelle şi „încă 1300, care în zilele următoare se vor alătura celor deja mobilizate“ pentru a asigura „securizarea“ zonei și „garantarea siguranței francezilor ", a adăugat primul-ministru.

Procurorii francezi suspectează că atacul de marți seara a fost unul de natură teroristă.

Atacul a fost comis la ora locală 19.50 (ora României, 20.50). Autorul atacului a fost împușcat de membrii unei trupe antiterorism, însă a reușit să fugă cu un taxi. Șoferul de taxi a confirmat ulterior că atacatorul era rănit.

Individul a fost implicat în alte două schimburi de focuri cu forțele de securitate.