Mii de oameni au protestat miercuri în Argentina împotriva unei hotărâri judecătorești care a achitat doi bărbați de abuz sexual și de uciderea unei fete de 16 ani în 2016, informează Time.

Proteste Buenos AiresFoto: Captura YouTube

Mișcării pentru drepturile femeilor de la nivel local, Ni Una Menos (niciuna în plus), i s-au alăturat sindicate și alte grupuri feministe în protestele la nivel național, relatează Associated Press.

Săptămâna trecută, o instanță penală federală din orașul de coastă Mar Del Plata a decis în favoarea a doi bărbați acuzați de abuzul și uciderea adolescentei Lucia Perez, citând lipsa dovezilor, informează presa locală.

Moartea lui Perez a provocat proteste publice și a dezlănțuit mișcarea Ni Una Menos, care s-a răspândit de-a lungul Americii Latine cu misiunea de a lupta împotriva violenței bazate pe gen.

Corpul Luciei Perez a fost abandonat în fața unui spital în octombrie 2016, adolescenta fiind drogată și violată în mod repetat.

În Argentina, rata violenței împotriva femeilor și fetelor este ridicată, cu 254 de femicide raportate numai în 2016. Țara are, de asemenea, o interdicție strictă a avortului, practica juridică dictând permisiunea acestuia doar în caz de viol sau atunci când sănătatea mamei este pusă în pericol. Eforturile de a legaliza avortul au fost stopate de senatori la începutul acestui an.