Președintele american Donald Trump a respins criticile la adresa fiicei sale, Ivanka Trump, care este și consilier prezidențial, în legătură cu folosirea unui cont privat de e-mail în activități oficiale, în contextul în care subiectul va fi anchetat de o comisie a Congresului de la Washington, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru o perioadă scurtă de timp, Ivanka a făcut schimb de niște e-mailuri. Nu erau clasificate ca cele ale lui Hillary Clinton. Nu au fost șterse ca cele ale lui Hillary Clinton ... Nu a făcut nimic pentru a ascunde e-mailurile", a declarat Trump.

Președintele a adăugat că situația fiicei sale este "complet diferită" și este o "știre falsă".

În timpul campaniei electorale din 2016, Donald Trump a criticat-o dur pe Hillary Clinton, contracandidata sa în scrutinul prezidențial, pentru utilizarea de e-mailuri private în activităţi oficiale în perioada cât aceasta a ocupat funcția de secretar de Stat.

Comisia pentru Control din Camera Reprezentanților va ancheta acest caz după ce democrații vor deveni majoritari începând din luna ianuarie, au declarat reprezentanți ai congresmanului democrat Elijah Cummings.

De asemenea, actualul lider al acestei comisii, republicanul Trey Gowdy, a solicitat Casei Albe să furnizeze documente și informații în legătură cu folosirea de către Ivanka Trump a unui cont privat de e-mail în activități oficiale.

Ivanka Trump, fiica președintelui SUA și consilier prezidențial, a folosit anul trecut un cont privat de e-mail în activităţi oficiale, trimițând sute de e-mailuri către oficiali de la Casa Albă sau asistenții ei, a relatat luni cotidianul The Washington Post.

În cazul în care se confirmă informațiile vehiculate de presă, Ivanka Trump ar putea fi acuzată de încălcarea reglementărilor din SUA privind registrele publice.