Casa Albă, după o zi de incertitudine, a confirmat miercuri că Mira Ricardel, consilierul adjunct pe probleme de securitate națională a SUA, își părăsește poziția, după ce Prima Doamnă Melania Trump a cerut public demisia acesteia, dar va rămâne în administrație,potrivit mediafax care citează CNN.

Donald si Melania TrumpFoto: Hotnews

Într-o declaraţie, secretarul de presă american, Sarah Sanders, a anunţat: "Mira Ricardel va continua să îl susțină pe președinte părăsind Casa Albă pentru a trece la un nou rol în cadrul administrației. Președintele este recunoscător pentru serviciul continuu al Mirei Ricardel faţă de poporul american și exercitarea constantă a priorităților sale de securitate națională".

Potrivit surselor, președintele i-a anunţat pe consilierii săi marți că a decis retragerea acesteia din funcţie.

Decizia vine la o zi după ce cabinetul Primei Doamne Melania Trump a emis o declarație surprinzătoare prin care a cerut ca Ricardel să părăsească Casa Albă.

Stephanie Grisham, purtătoarea de cuvânt a Primei Doamne, a emis o declarație în care a afirmat: "Poziția biroului Primei Doamne este că nu mai merită onoarea de a servi Casa Albă“. Grisham nu a oferit nici o explicație.

Ricardel a ocupat funcţia de adjunct al consilierului pentru securitate națională a SUA John Bolton.