Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a sunat duminică seară pe candidatul de extremă dreaptă Jair Bolsonaro pentru a-l felicita pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale din Brazilia, a anunţat Casa Albă, relatează AFP şi Reuters conform Agerpres.

Donald TrumpFoto: Flikr

"Preşedintele Trump l-a sunat în această seară pe preşedintele ales al Braziliei Bolsonaro pentru a-l felicita pe el, precum şi poporul brazilian, pentru alegerile de astăzi", a declarat Sarah Sanders, purtătoare de cuvânt a executivului american.

"Cei doi bărbaţi şi-au exprimat angajamentul puternic să colaboreze pentru a ameliora viaţa locuitorilor din SUA şi Brazilia şi, în calitate de lideri regionali, ai celor două Americi", a adăugat ea.

Jair Bolsonaro, fost căpitan de armată în vârstă de 63 de ani, a fost ales duminică preşedinte al Braziliei cu 55,15% din voturi, faţă de 44,85%, cât a obţinut adversarul său de stânga Fernando Haddad.

Bolsonaro, supranumit de multe ori "Trump al Braziliei" şi un admirator declarat al preşedintelui republican american, va prelua frâiele celei mai mari ţări din America latină în luna ianuarie a anului viitor.