​Echipele de intervenție au salvat 31 de copii de sub ruinele a două școli distruse în urmă cu o săptămână de cutremurul urmat de tsunami care a devastat insula Sulawesi din Indonezia, a declarat un oficial din cadrul agenției indoneziene de căutare și salvare, informează cotidianul El Mundo, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialul a declarat că 23 de copii au fost salvați în districtul Marawola, iar alți opt în zona Tondo, în apropiere de Palu, capital provinciei Sulawesi Centru. El a precizat că minorii au fost deja reuniți cu familiile lor.

Oficialul nu putut specifica vârstele copiilor, care timp de o săptămână au supraviețuit izolați în aceste centre educaționale vocaționale, însă în acest tip de școli studiază, în general, elevi în vârstă de 15-17 ani.

Cel puțin 1.649 de persoane au decedat în urma tragediei, iar zeci de mii, posibil chiar sute de mii de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele și au nevoie de asistenţă umanitară urgentă, potrivit bilanțului anunțat sâmbătă de autoritățile indoneziene. Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru Gestionarea Dezastrelor, a declarat că alte 265 de persoane sunt date dispărute, însă există temeri că multe persoane au rămas îngropate sub dărâmături și pământ.