Pe 18 septembrie, președintele Andrzej Duda se va întâlni la Casa Albă cu președintele Donald Trump. Șeful de cabinet al președintelui, Krzysztof Szczerski, a informat care vor fi principalele teme ale convorbirilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Andrzej Duda va fi însoțit la Washington de prima doamnă – Agata Kornhauser-Duda, potrivit Rador, care citează Rzeczpospolita.

Reprezentanții Casei Albe au informat că tema discuțiilor celor doi președinți va fi „întărirea parteneriatului strategic americano-polonez”. Donald Trump va discuta cu Andrzej Duda și pe tema armatei, comerțului și securității.

Amănuntele vizitei președintelui polonez în Statele Unite au fost prezentate de șeful cabinetului său, Krzysztof Szczerski. „”Temele fundamentale” ale apropiatei întâlniri a președinților Poloniei și SUA, Andrzej Duda și Donald Trump, vor fi colaborarea în domeniul militar, energetic și investițiile americane în Polonia - a anunțat.

Andrzej Duda va discuta cu Donald Trump despre prezența armatei SUA în Polonia și dezvoltarea acestei prezențe în diferite forme.

Președinții vor discuta de asemenea pe tema problemelor energetice, adică a „diversificării pieței poloneze de furnizare a gazului, furnizarea gazului american și în context regional, prin Inițiativa Trei Mări”.

A treia temă principală va fi cea a investițiilor americane în Polonia. „Vrem să obținem investiții americane pentru Polonia și pentru regiunea noastră, căci nu este un secret că în timpul summitului Trei Mări, care va preceda întâlnirea președinților Poloniei și SUA, va fi semnat acordul de începere a lucrărilor pentru înființarea Fondului Trei Mări, adică posibilitatea obținerii de mijloace financiare pentru dezvoltarea infrastructurii regionale și a celei poloneze” – a spus Krzysztof Szczerski.