Biserica Catolică a anunțat în cursul zile de azi că nu este de acord cu legea care forțează preoții să raporteze cazurile de abuz la adresa minorilor atunci când află despre astfel de situații în timpul spovedaniei. Astfel, conflictul dintre religia cu cei mai mulți adepți din stat și guvern este pe cale să înceapă, transmite agenția de știri Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Adunarea Australiană a Preoților Catolici (ACBC), organizația catolică cu cele mai înalte prerogative din țară, a declarat că nu este de acord cu implementarea unei legi care afectează confidențialitatea spovedaniei.

,,Adunarea continuă să susțină păstrarea legilor civile departe de scaunul confesional,” precizează ACBC în raportul publicat astăzi.

Anul trecut, Australia a încheiat o anchetă care a durat cinci ani. Ancheta a avut ca scop descoperirea cazurilor de abuz sexual în biserici și în alte instituții. Ancheta a dezvăluit că 7% dintre preoții catolici care au lucrat în Australia între 1950 și 2010 au fost acuzați de abuz sexual la adresa minorilor și că aproape 1 100 de persoane au depus plângeri de abuz împotriva Bisericii Anglicane în ultimii 35 de ani.