Peste 100 de studenți au fost răniți sâmbătă în Bangladesh de polițiștii care au tras cu bile de cauciuc în direcția manifestanților care protestează pentru a șaptea zi consecutiv față de condițiile proaste ale traficului rutier, relatează AFP și BBC. Mii de elevi și studenți solicită, în capitala Dhaka, autorităților să îmbunătățească siguranța rutieră, după ce un băiat și o fată au fost urciși duminica trecută de șoferul unui autobuz care mergea cu viteză.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nu vom părăsi străzile până când nu ni se răspunde cerințelor. Vrem drumuri sigure și șoferi prudenți”, a spus un student.

Manifestațiile au degenerat în cartierul Jigatala, în sud-vestul orașului Dhaka.

Martorii declară că poliția a tras cu gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene către protestatari, iar militiile pro-guvernamentale au atacat protestatarii, inclusiv oamenii care fugeau către spitalele din apropiere pentru a primi îngrijiri.

Poliția a negat că a tras cu gloanțe de cauciuc sau gaze lacrimogene la demonstranți.

"Nu este adevărat, nimic nu s-a întâmplat în Jigatala", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Masudur Rahman, pentru AFP.

Totuși, personalul spitalului a raportat zeci de răniți, unii grav.

"Până acum, am tratat mai mult de 115 de studenți răniți în această după-amiază", a declarat medicul Abdus Shabbir pentru AFP, adăugand că unii dintre ei prezentau răni produse de gloanțe de cauciuc.