Aproape fiecare specie de lemurieni, primatele cu ochii mari din Madagascar, se află sub amenințarea dispariției. Un grup format din conservaționiști din întreaga lume care a studiat cazul lemurienilor a ajuns la concluzia că aceștia sunt în pericol de dispariție. Aceștia au revizuit și au analizat ultimele cercetări cu privire la populația de lemuri și au evaluat amenințările existente asupra habitatului și a supraviețuirii lor. Concluzia la care au ajuns este că lemurienii sunt specia de primate care se află în cel mai mare pericol de dispariție, scriebbc.co.uk

HotNews.roFoto: Hotnews

Animalele se află în fața unei multitudini de amenințări printre care distrugerea pădurii tropicale unde locuiesc, tăierea ilegală de copaci și producția și minarea de cărbune. De asemenea, lemurienii sunt vânați pentru a fi consumați de către oameni, dar și pentru că mulți indivizi doresc să îi aibă ca animal de companie.

Ce se poate face pentru a preveni extincția lemurienilor? În momentul de față se încearcă protejarea habitatului lor natural, dar planurile se extind și către tratarea unor cauze generale care duc la distrugerea pădurilor și la comerțul ilegal cu aceste animale. Cauza generală principală care a fost identificată este sărăcia oamenilor care trăiesc în Madagascar, astfel că au fost demarate proiecte care să susțină turismul ecologic, pentru a-i preveni pe localnici din a vâna aceste animale pentru a se întreține și a le oferi locuri de muncă.