Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, vineri, în urma unei solicitări MEDIAFAX, că printre victimele atacului cu un cuțit într-un autobuz, din orășelul Lübeck, situat în nordul Germaniei, nu se află cetățeni români, scrie Mediafax.

"Ambasada României la Berlin urmărește îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs într-un autobuz în oraşul german Lubeck. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. În urma demersurilor ambasadei României la Berlin, autoritățile germane au comunicat faptul că printre victime nu sunt cetățeni români. Ambasada României la Berlin continuă monitorizarea cazului și este în legătură cu autoritățile locale", se arată în răspunsul Ministerului Afacerilor Externe, remis la solicitarea MEDIAFAX.

Totodată, MAE "reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al ambasadei: + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al ambasadei: +49 16 090884680", potrivit sursei citate.

Cel puţin 10 persoane au fost rănite, după ce un individ a comis vineri un atac cu un cuţit într-un autobuz, în orăşelul Lübeck, situat în nordul Germaniei, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de presa locală. Opt persoane sunt spitalizate cu plăgi produse prin înjunghiere în urma atacului comis vineri într-un autobuz din nordul Germaniei, a anunţat Poliţia regională, citată de postul RTL.

Autorităţile germane încearcă să afle motivele atacului. Procurorii nu au exclus nicio ipoteză.