Toţi agenţii de poliţie din localitatea mexicană Ocampo (centru), unde săptămâna aceasta a fost asasinat un candidat la primărie, au fost dezarmaţi şi arestaţi pentru efectuarea unei anchete interne, au declarat autorităţile locale duminică, informează AFP, citată deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Toţi sunt interogaţi, procedându-se conform legii la o anchetă privind participarea la acte de încălcare a normelor profesionale", a spus secretariatul Securităţii statului mexican Michoacan (vest-centrul Mexicului), unde este situat oraşul.

Candidatul la alegerile municipale Fernando Angeles a fost ucis joi prin împuşcare în plină campanie electorală.

Poliţiştii au fost transferaţi la o unitate internă a secretariatului Securităţii, care nu a precizat dacă detenţia lor este legată de asasinarea candidatului.

Miercuri, Omar Gómez, candidat independent la funcţia de primar în oraşul Aguililla, de asemenea în statul Michoacan, a fost împuşcat. La 14 iunie, un candidat la primăria din Taretan, o localitate în acelaşi stat, a fost de asemenea asasinat.

De la începutul campaniei pentru alegerile generale de la 1 iulie, peste o 100 de aleş, candidaţi la alegeri sau politicieni au fost ucişi.