Poliția australiană a găsit vineri șapte persoane moarte, inclusiv patru copii, într-o localitate din zona rurală din regiunea viticolă Margaret River, subliniind că pentru comiterea crimelor au fost folosite arme, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Corpurile a patru copii și trei adulți au fost găsite pe o propritate sau în apropiere de aceasta în Osmington aproape de înlălțimile sud-vestice ale Australiei, a spus comisarul de poliție Chris Dawson într-o conferință de presă.

Dawson a afirmat că mai multe arme de foc au fost găsite la fața locului, iar personele au decedat după ce au fost împușcate.

”Pot doar să descriu această situație teribilă”, a spus Dawson.

”Nu avem niciun fel de informații care să ne ridice îngrijorarea cu privire la aspecte mai generale ale siguranței publice în acest moment."

Crimele din Australia au scăzut drastic după ce au fost introduse controale stricte ca răspuns la un atac armat în masă din 1996, când o persoană înarmată a ucis 35 de persoane în Tasmania.

Evenimentul a determinat guvernul să reachiziționeze sau să confiște un milion de arme de foc și să facă mai grea achiziția altora noi.

Australia a interzis toate semi-automate și și are un sistem restrictiv de autorizare și de control.

Poliția spune că a mers la proprietate după ce au primit un telefon de informare.