Liderul protestelor din Armenia, Nikol Pashinyan, a spus vineri că opoziția va boicota cel mai probabil orice alegeri parlamentare dacă Parlamentul nu îl numește premier interimar săptămâna viitoare, relatează Reuters.

Nikol PashinyanFoto: Captura YouTube

Parlamentul este așteptat să aleagă un premier interimar săptămâna viitoare iar Nikol Pashinyan a spus că el este singura alegere legitimă pentru funcție, chiar dacă nu este membru al partidului de guvernamânt.

Premierul interimar al Armeniei, Karen Karapetyan, a respins propunerea liderului opoziției, Nikol Pashinyan, de a purta vineri negocieri privind viitorul politic al Armeniei, în contextul unor proteste antiguvernamentale.

Karapetyan ''apreciază că negocierile în care o parte îşi dictează agenda celeilalte (...) nu pot fi considerate negocieri'', a explicat purtătorul de cuvânt al guvernului, Aram Araratyan.

Pashinyan a afirmat anterior că s-a întâlnit cu preşedintele ţării, Armen Sarkissian, pentru a discuta o cale de ieşire din criza politică cu care se confruntă ţara.

Politicienii armeni au vorbit să țină alegeri parlamentare anticipate odată ce este numit un premier interimar.

Un aliat apropiat Rusiei, Armenia este în mijlocul unei crize politice după două săptămâni de proteste antiguvernamentale care au dus la demisia lui Serj Sargsyan din funcția de premier luni.

Pashinyan a cerut, vineri, în cadrul unei conferințe de presă întreruperea protestelor din capitala Erevan, dar a insistat ca demonstrațiile să aibă loc în alte orașe în acest timp.