Fostul primar al oraşului New York, Rudolph Giuliani, se alătură echipei de avocaţi a preşedintelui american Donald Trump, scrie presa americană, citată de dpa și Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Fac asta fiindcă sper să putem negocia încheierea (acestei investigaţii -n.red.) pentru binele ţării şi fiindcă am un mare respect pentru preşedinte şi pentru Bob Mueller", a spus Giuliani pentru Washington Post.

Giuliani şi doi foşti procurori federali care au condus o firmă de avocatură din Florida se alătură echipei lui Trump, conform unei declaraţii atribuite avocatului lui Trump, Jay Sekulow.

Rudolph Giuliani, un fost procuror federal care a candidat fără succes la nominalizarea republicană pentru Casa Albă, în 2008, l-a susţinut pe Trump în 2016 şi a fost vehiculat ca ocupant al mai multor poziţii din administraţia americană, inclusiv secretar de Stat, lucru care nu s-a întâmplat.

"Rudy e grozav. Mi-e prieten de multă vreme şi vrea să rezolve rapid problema pentru binele ţării", a spus Trump, în declaraţia dată publicităţii de Sekulow.