Aviația afgană a vizat luni o școală coranică din Kunduz, în nord-estul Afganistanului, unde avea loc o ceremonie de predare a diplomelor în prezența unor lideri talibani și a numeroși studenți, scrie AFP, care notează ca ar putea exista zeci de victime civile.

Masacru in AfghanistanFoto: Agerpres

Dr Naim Mangal, de la spitalul regional, a declarat că "mai mulți morți și cel puțin 15 civili răniți, printre care copii", au fost aduși la spital, la o distanță de cel puțin 50 de kilometri de districtul Dashte Archi, unde a avut loc atacul.

Surse din serviciile de securitate și martori au anunțat prezența a numeroși civili la aceasta ceremonie de final de studii.

Un fotograf AFP a văzut numeroși copii și adolescenți printre răniți.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, Mohammad Radmanish, a dezmințit prezența civililor și a susținut că "cel puțin 20 de talibani, printre care comandanți ai unității roșii (unitatea de elită a insurgenților) au fost uciși și un număr echivalent răniți" în urma operațiunii.

Talibanii au afirmat într-un comunicat ca "cel puțin 150 de clerici și studenți au fost uciși sau răniți" în urma atacului.