Trei femei si un barbat inarmat care le tinuse ostatice in California intr-un camin pentru veteranii de razboi au fost gasiti morti in camera in care erau baricadati, un sfarsit tragic dupa o zi intreaga in care politia a incercat sa-l convinga pe barbat sa iasa si sa se predea, potrivit autoritatilor citate de Reuters.

Un senator statal a carui circumscriptie include zona unde a avut incidentul, Bill Dodd, a spus ca atacatorul era inclus in “Calea spre Casa”, un program pentru veteranii de razboi ce sufera de stres post-traumatic.

Se pare ca ostaticele erau angajate care lucrau cu el in cadrul complexului pentru veteranii armatei SUA.

In ciuda eforturilor repetate ale negociatorilor politiei de a comunica cu barbatul in timpul intregii zile, autoritatile au spus ca nu au reusit sa intre in contact cu atacatorul, care s-a baricadat dupa ce a intrat intr-un schimb de focuri cu un ajutor de serif.

Casa Veteranilor din California, gazda a circa a 1.000 de fosti soldati, este cel mai mare centru de acest fel din Statele Unite. Programul “Calea spre Casa” este gazduit de o cladire separata din cadrul complexului.