Se intentioneaza ca summit-ul liderilor din Turcia, Rusia si Iran sa se desfasoare in data de 4 aprilie, la Istanbul, unde se va discuta problema Siriei. Conform informatiilor obtinute de la surse diplomatice, cu o zi inainte de summit va avea loc reuniunea la nivel inalt a Consiliului de Cooperare Turcia-Rusia, ce va fi gazduita de presedintele Recep Tayyip Erdogan. Putin va participa la reuniunea Consiliului de Cooperare Turcia-Rusia pe data de 3 mai, dupa care va fi prezent la summit-ul liderilor, potrivit Aksam, citat de Rador.

Principalul subiect de pe agenda summit-ului liderilor va fi Siria. La reuniune vor fi analizate si alte probleme regionale.

Cavusoglu va vizita Rusia

In perioada 12-14 martie, ministrul de externe, Mevlut Cavusoglu, se va afla la Moscova pentru a participa la reuniunea grupului comun de planificare strategica, organ inferior al Consiliului de Cooperare Turcia-Rusia si la Targul International de Turism.

A fost stabilit in februarie

In data de 8 februarie, in cadrul unor convorbiri telefonice separate intre Erdogan, Putin si Rohani s-a decis ca al doilea summit al liderilor din Turcia, Rusia si Iran sa se desfasoare la Istanbul, primul avand loc la Soci. In "Comunicatul comun al sefilor de stat din Turcia, Rusia si Iran, dat publicitatii la finalul primului summit ce s-a desfasurat anul trecut, pe 22 noiembrie, au fost confirmate angajamente puternice fata de suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Republicii Arabe Siria si s-a subliniat ca la finalul Procesului de la Astana, in Siria sa fie create zone pentru reducerea tensiunii si nici un demers politic initiat pentru solutionarea conflictului din Siria sa nu afecteze suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Republicii Arabe Siria. Liderii au hotarat sa se intruneasca atunci cand va fi nevoie.