Uniunea Crestin-Democrata (UCD) se intalneste luni pentru a aproba acordul de guvernare cu social-democratii (SPD), o miscare ce o va apropia pe Merkel de inceputul celui de-al patrulea mandat de cancelar al Germaniei, scrie Reuters, potrivit News.ro.

Ultimul obstacol in calea incheierii unui impas politic care dureaza de cinci luni deja, va veni saptamana viitoare. Pe 4 martie, rezultatele voturilor social-democratilor privind acordul de coalitie vor fi anuntate.

Conferinta UCD are loc dupa ce Merkel a anuntat care vor fi membrii noului cabinet, unul plin de tineri care are ca scop revitalizarea partidului.

Merkel va tine un discurs in fata delegatilor UCD inainte ca acordul de coalitie sa fie votat.

Partiipantii la conferinta vor vota de asemenea pentru numirea aliatei lui Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, secretar general al partidului. Kramp-Karrenbauer este vazuta de multi drept succesoarea lui Merkel. Fiind poreclita "mini-Merkel", premierul landului Saarland, in varsta de 55 de ani, are viziuni similare cu cele ale cancelarului, dar nu in totalitate.

Dupa ce a fost cancelar timp de 12 ani si lider al partidului timp de 18 ani, autoritatea lui Merkel este in cadere iar nominalizarile in noul guvern vin ca un raspuns la nevoia de oameni noi.

Pentru a inchide gura criticilor, Merkel il va include in noul cabinet si pe cel mai dur critic al sau, Jen Spahn, in varsta de 37 de ani.

Merkel a afirmat ca a ales o echipa mai tanara care va aduce energie si va revitaliza atmosfera in partid.