Presedintele Donald Trump sustine eforturile de imbunatatire a sistemului de verificare a antecendetelor pentru persoanele care cumpara arme de foc, conform secretarului de presa adjunct al Casei Albe, Raj Shah, scrie CNN, citat de news.ro.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

Shah a declarat că Trump a discutat cu senatorul John Cornyn, un republican din Texas, vineri, despre un proiect de lege depus de Chris Murphy, membru în Partidul Democrat, care are ca scop îmbunătăţirea modului în care guvernele federale şi ale statelor raportează delictele care ar putea împiedica anumite persoane să cumpere o armă de foc.

"Chiar dacă discuţiile sunt încă în desfăşurare şi sunt luate în considerare anumite modificării, preşedintele susţine eforturile de a îmbunătăţi sistemul de verificare a antecedentelor", a spus Shah.

Mai mulţi studenţi, profesori şi membri ai Congresului au făcut apel către Trump şi republicani să ia măsuri în urma atacului de la liceul din Parkland, Florida, care s-a soldat cu 17 morţi.

Trump a candidat la preşedinţie cu viziuni care susţineau drepturile americanilor de a purta arme şi a fost în strânsă legătură cu Asociaţia Naţională a Armelor de Foc, o organizaţie neguvernamentală care apără drepturile cetăţenilor de a avea arme.

Singura mişcare a lui Trump privind armele de foc de când este preşedinte a fost să anuleze restricţiile la cumpărarea armelor pentru persoanele cu boli psihice. Trump a aprobat o măsură prin care se anula obligaţia Administraţiei Securităţii Sociale de a raporta constant informaţii despre persoanele cu boli psihice către sistemul naţional de verificare a antecedentelor.