Primarul din Balti, Renato Usatii, a anuntat, luni seara, ca demisioneaza, iar in luna mai vor avea loc alegeri locale. Anuntul fost facut luni seara, la postul de televiziune TV8.

Renato UsatiiFoto: Captura YouTube

"In aceasta saptamana voi anunta ca demisionez. Astfel, in Balti vor putea fi alegeri pe 20 mai, atunci cand au loc mai multe alegeri locale. Eu demisionez pentru ca toti sa se poata pregati sincer de alegeri", a declarat Renato Usatii, care de peste un an gestioneaza activitatea municipalitatii prin skype, de la Moscova, potrivit news.ro.

"Vom vedea cine va duce hrisca. Va fi un candidat din partea Partidului Nostru", a afirmat Usatii, precizand ca Nicolae Grigorisin va fi candidatul Partidului Nostru la aceasta functie la alegerile anticipate care vor avea loc in primavara.

El a spus ca pentru a face ordine in Balti este nevoie de un primar care sa fie mereu in oras si ca isi doreste ca cetatenii sa vada prin exemplul anticipatelor din Balti ce ii asteapta la alegerile parlamentare din acest an. Renato Usatii a fost ales primar general la Balti in urma alegerilor locale din iunie 2015.