Un adolescent rus inarmat cu un topor si un cocktail Molotov a atacat elevii de la o scoala Ulan-Ude, in apropiere de granita cu Mongolia, ranind sase copii, inainte de a se mutila si a sari pe geam, au anuntat autoritatile locale, citate de AFP. Acest atac a relansat dezbaterea legata de securitatea in scolile rusesti, dupa un alt atac care a avut loc luni.

Baiatul de circa 15-16 ani "a atacat elevii de clasa a 7-a (12-13 ani, n.r.) cu un topor si apoi a dat foc scolii cu o sticla umpluta cu lichid inflamabil", a anuntat comitetul rus de ancheta, intr-un comunicat.

Sapte persoane au fost internate, inclusiv atacatorul, care s-a mutilat inainte de a se arunca pe fereastra. Doua persoane sunt in stare grava.

Este al doilea atac sangeros intr-o saptamana care are loc intr-o scoala din Rusia. Luni, doi adolescenti au intrat cu cutitele intr-o scoala din Perm, unde unul era elev iar altul fusese exclus, ranind 13 persoane, in special copii de circa zece ani, dupa care s-au injunghiat intre ei.

Acest prim atac a relansat dezbaterea privind securitatea in scoli, un subiect sensibil in Rusia dupa luarea de ostatici din 2004, in Beslan, de catre un comando pro-cecen, terminata intr-o baie de sange, cu 331 de morti, dintre care 186 erau copii.

Televiziunea publica a fost foarte discreta, vineri, in relatarea atacului din Ulan-Ude.

In septembrie, un adolescent de 15 ani a atacat la Moscova o profesoara, cu toporul, ranind si alti doi elevi.