Politia australiana a anuntat marti ca a arestat un simpatizant al gruparii jihadiste Stat Islamic, care planuia sa cumpere o arma si sa traga in multime in seara de Anul Nou la Melbourne, transmite AFP.

Suspectul, in varsta de 20 de ani si nascut in Australia din parinti somalezi, a fost arestat luni noaptea spre marti in timpul unei operatiuni a politiei intr-o casa din Werribee, o suburbie din Melbourne, anunta politia. El urmeaza sa fie pus sub acuzare marti.

Tanarul este un '"simpatizant al gruparii Stat Islamic" si atacul pe care il planuia era "posibil catastrofal", a declarat Shane Patton, seful adjunct al politiei din statul Victoria, a carui capitala este Melbourne.

Potrivit politiei, suspectul a citit un manual online scris de al-Qaida despre modul de utilizare a armelor de foc si de comitere a atentatelor, dar a fost arestat inainte sa poata cumpara o pusca automata.

"El intentiona sa foloseasca o arma de foc pentru a trage in cat mai multi oameni posibil in zona Pietei Federatiei, in seara de Anul Nou", a mai declarat Patton.

Piata Federatiei se afla chiar in centrul orasului Melbourne, in apropiere de gara feroviara din Flinders Street si catedrala Sf. Paul. Este unul dintre locurile principale din Melbourne, unde oamenii se aduna pe 31 decembrie pentru a sarbatori sosirea Anului Nou.