Islamologul si teologul Tariq Ramadan, vizat de doua plangeri de viol, a reactionat pentru prima data sambata publicand pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care denunta o campanie calomnioasa din partea adversarilor sai, relateaza AFP.

Teologul, vizat de luni intr-o ancheta la Paris pentru "viol, agresiune sexuala, violente si amenintari cu moartea", a reactionat dupa ce joi a fost depusa o noua plangere impotriva sa pentru fapte similare.

Potrivit Le Monde si Le Parisien, femeia care il acuza de viol ar avea certificate medicale, care ar dovedi "scene de violenta sexuala de o mare brutalitate", care s-ar fi desfasurat in Lyon in octombrie 2009.

Acuzatia vine dupa ce o femeie de 40 de ani, Henda Ayari, fosta salafista devenita militanta feminista, a publicat si ea o marturie asemenatoare pe pagina sa de Facebook pe 20 octombrie. Ea a fost audiata marti de anchetatori cu privire la marturiile ei care fac trimitere la evenimente din 2012, in Paris.

Potrivit avocatului lui Ramadan, acesta a depus luni un denunt pentru calomnie, iar islamologul a afirmat ca va depune o noua plangere in zilele urmatoare.

"Sunt tinta unei campanii calomnioase dusa de catre adversarii mei", a scris profesorul de la Oxford.