Sute de mii de persoane manifesteaza, duminica, la Barcelona pentru unitate si impotriva declararii independentei Cataloniei, informeaza abc.es, citat de news.ro. Manifestatia are loc la apelul Societatii Civile Catalane, sub sloganul "Toti uniti - Catalonia este Spania".

UPDATE 18.21: Guvernul spaniol a spus ca fostul lider catalan, Carles Puigdemont, ar putea fi incarcerat in urmatoarele doua luni, din cauza rolului sau in declararea unilaterala a independentei Cataloniei.

Ministrul spaniol de Externe a spus ca, teoretic, Puigdemont ar putea sa candideze la alegerile urmatoare, dar asta daca nu va fi inchis pana atunci.

UPDATE 14.49 La demonstratia ce a inceput la pranz, organizata de Societat Civil Catalana, sunt prezenti sute de mii de oameni.

Demonstratia vine a doua zi dupa cea de la Madrid, de sambata, din piata Colon din Madrid, tot pentru unitatea Spaniei si apararea Constitutiei.

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat vineri - cu 70 de voturi la zece si doua abtineri - o motiune prin care infiinteaza Republica catalana.

Dupa adoptarea motiunii de catre parlamentul catalan, premierul spaniol Mariano Rajoy a destituit Guvernul regional, a dizolvat Parlamentul catalan si a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.