Secretarul de stat american Rex Tillerson a declarat ca presedintele Donald Trump i-a cerut sa continue eforturile pentru a tempera tensiunile legate de Coreea de Nord, seful diplomatiei americane asigurand ca "aceste eforturi diplomatice vor continua pana cand va cadea prima bomba", informeaza duminica agentiile Reuters si EFE, citate de Agerpres.

Rex TillersonFoto: Flickr/ U.S. Department of State

Tillerson a facut aceste afirmatii in timpul unei emisiuni la postul CNN si a minimalizat totodata mesajele postate de Trump pe Twitter, in care acesta ii transmitea ca isi pierde vremea incercand sa negocieze cu "Micul Om-Racheta", referire la liderul nord-coreean Kim Jing Un.

Trump "mi-a transmis clar sa continui eforturile diplomatice", a precizat duminica secretarul american de stat.

Declaratiile sale survin in contextul relatarilor despre un posibil nou test nord-coreean cu racheta, care ar putea fi efectuat inainte de manevrele navale comune ale Coreei de Sud si SUA care incep saptamana viitoare.

Ar putea fi vorba de o racheta balistica intercontinentala Hwasong-14, a carei raza de actiune ar permite atingerea teritoriului Alaska, sau de Hwasong-12, pe care Phenianul a amenintat ca o va lansa spre teritoriul american Guam, in Pacific.