Un tribunal din Salonic, nordul Greciei, a autorizat miercuri extradarea in Rusia a sefului platformei de tranzactionare cu bitcoin BTC-e, aceeasi persoana despre care judecatorii din Salonic decisesera in urma cu o saptamana ca poate fi extradat in Statele Unite, scrie AFP.

criptomonedeFoto: Flickr

Dupa aceasta decizie, luata de judecatorii competenti in cauze de extradare, va reveni Curtii Supreme a Greciei sa se pronunte asupra apelului facut de Alexander Vinnik, 37 de ani, la prima decizie privind extradarea in SUA.

In ultima instanta, ministrul Justitiei va decide soarta celui acuzat.

Alexander Vinnik a afirmat miercuri ca doreste sa fie extradat in Rusia, unde este anchetat pentru o excrocherie de 9.500 de euro, un dosar care nu se poate compara cu acuzatiile de spalare de bani pentru care este dorit de americani.

Acesta sustine ca e nevinovat.

Rusia a cerut extradarea sa in 10 august, dupa ce SUA cerusera acelasi lucru.

Alexander Vinnik, car este aparat de un star al baroului grec, Alexandre Lykourezos, a fost arestat la sfarsitul lui iulie in Salonic, in cadrul importantei afaceri BTC-e, un operator major al monedei virtuale bitcoin.

BTC-e a fost deja condamnata in civil de politia financiara a Trezoreriei americane, FinCen, la o amenda de 110 milioane de dolari, in timp ce Vinnik ar trebui sa plateasca o amenda de 12 milioane de dolari.