Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

UPDATE Un barbat inarmat cu un cutit a strigat "Allah Akbar" si a ucis doua fete, de 17 si 20 de ani, in gara din Marseille / Atacatorul a fost impuscat mortal de soldatii Sentinelle / O fata are gatul taiat, iar cealalta a fost injunghiata in abdomen - surse

de G.S.     HotNews.ro
Duminică, 1 octombrie 2017, 15:52 Actualitate | Internaţional


Atac mortal cu cutitul in gara de sud din Marseille
Foto: Captura YouTube
Un barbat a ucis doua persoane cu cutitul in gara principala din Marseille, inainte de fie impuscat mortal de militarii din fortele de securitate, a anuntat un prefect de politie, citat de AFP.

UPDATE 19.23 Atacatorul era cunoscut politiei pentru incalcari ale legislatiei penale, el avand cazier, au spus surse din politie pentru Reuters.

UPDATE 18.59 Cele doua victime erau doua fete de 17, respectiv 20 de ani, au declarat Reuters surse din politie

UPDATE 17.27 Una dintre femeile ucise are gatul taiat iar cealalta a fost injunghiata in abdomen, a declarat Reuters o sursa din politia franceza.

UPDATE 16.57 Ministerul de interne francez a anuntat ca cele doua persoane ucise sunt femei. Parchetul anti-terorist din Paris a deschis o ancheta pentru "asasinate in relatie cu o activitate terorista".

 “Doua victime au fost omorate cu o arma alba”, a declarat Olivier de Mazieres. Incidentul a avut loc in jurul orei locale 13.45. Una dintre victime este o femeie.

Atacatorul “a strigat Allah Akbar” inainte sa actioneze, potrivit unei surse apropiata anchetei.  

Atacatorul a fost ucis de militarii operatiunii Sentinelle, a precizat procurorul Xavier Tarabeux. 

Ministrul francez de interne a plecat spre locul incidentului la scurt timp dupa producerea acestuia:Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
10714 vizualizari

 • -29 (81 voturi)    
  Nu a strigat nimic (Duminică, 1 octombrie 2017, 16:31)

  mitg [utilizator]

  Doar propaganda de dreapta poate sustine ca a invocat religia in timpul atacului.
  • +11 (65 voturi)    
   Era somnambul (Duminică, 1 octombrie 2017, 18:38)

   24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Normal, ca nu a strigat nimic. A omorat in somn. Religia pacii nu are niciodata a face cu jihadistii, totul este o conspiratie mondiala impotriva islamului. Si ce daca scrie in Coran sa omori necredinciosi oriunde ii gasesti, sa nu-ti faci prieteni intre crestini ca sunt fatarnici si te distrag de la Allah si sa imprastii islamul in cele patru zari pana nu va mai fi nicio alta religie pe Pamant.
   • +4 (58 voturi)    
    Aberatii (Duminică, 1 octombrie 2017, 21:22)

    speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

    In Coran nu scrie sa omori necredinciosi oriunde ii gasesti, e o interpretare absurda pe care o fac islamofobii si extremistii. Coranul spune

    “Whoever kills a person [unjustly]…it is as though he has killed all mankind. And whoever saves a life, it is as though he had saved all mankind.” (Coran, 5:32)
    • +8 (54 voturi)    
     Aberatii? (Duminică, 1 octombrie 2017, 21:44)

     24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

     Chiar asa e o interpretare absurda? Uite aici un citat revelator:

     Quran (2:191-193) - "And kill them wherever you find them, and turn them out from where they have turned you out. And Al-Fitnah [disbelief or unrest] is worse than killing... but if they desist, then lo! Allah is forgiving and merciful. And fight them until there is no more Fitnah [disbelief and worshipping of others along with Allah] and worship is for Allah alone."

     Asa ca mai bine termin-o cu islamofobii si extremistii, ca nu e cazul sa arunci laturi multiculti, sa induci lumea in eroare.
     • +5 (47 voturi)    
      Interpretari dupa ureche (Duminică, 1 octombrie 2017, 23:04)

      speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

      Prin ruperea din context se ajunge la interpretari aberante ca cea pe care o faci tu. Iata contextul:

      2:190 Fight in the way of God THOSE WHO FIGHT YOU BUT DO NOT TRANSGRESS. Indeed. God does not like transgressors.
      2:191 And kill them wherever you find them and expel them from wherever they have expelled you, and fitnah [Persecution] is worse than killing. And do not fight them at al-Masjid al- Haram until they fight you there. BUT IF THEY FIGHT YOU, THEN KILL THEM. Such is the recompense of the disbelievers.
      2:192 And if they cease, then indeed, God is Forgiving and Merciful.
      2:193 Fight them until there is no [more] fitnah [Persecution] and [until] worship is for God. BUT IF THEY CEASE, THEN THERE IS TO BE NO AGGRESSION EXCEPT AGAINST THE OPPRESSORS.

      Se refera la situata cand mica comunitate de musulmani din Medina era atacata brutal de catre locuitorii din Mecca, iar aceste versete se refera la autoaparare. Deci, nicidecum un indemn la violenta nediscriminta impotriva necredinciosilor.
      • -7 (43 voturi)    
       daca vrei sa vezi mai amanuntit la ce se refera (Duminică, 1 octombrie 2017, 23:37)

       stefan2008 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

       du-te tu un pic la baietii aia din Statul Islamic, ca-ti explica pe indelete toate nuantele...
       • +7 (39 voturi)    
        Criminalii aia nu au nimic in comun (Luni, 2 octombrie 2017, 0:37)

        speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui stefan2008

        cu islamul. Au ucis, au violat, au jefuit pe oricine le-a stat in cale, inclusiv musulmani.
       • +5 (15 voturi)    
        nuantele sunt importante (Luni, 2 octombrie 2017, 11:13)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui stefan2008

        dupa cum ai observat si tu, interpretarea difera inclusiv in comunitatile musulmane.
        sunt miliarde de musulmani. daca ar fi fost toti la fel de violenti si radicali, am fi inca in evul mediu. si daca miliardele de crestini ar fi cu adevarat convinsi de invatatura mantuitorului lor, ar intoarce si celalalt obraz, nu? insa daca ne uitam un pic in istoria recenta, zona araba controlata de Daesh a fost de facto sub controlul crestinilor europeni peste o mie de ani, incepand cu cruciadele si terminand cu coloniile de la inceputul secolului XX.

        deci religia este doar o scuza pentru ipocriti. adevarul este ca nu exista confesiune abrahamica in care sa vedem macar jumatate din membri respectand ad-literam religia la care adera.
      • +5 (41 voturi)    
       Fitna (Luni, 2 octombrie 2017, 1:19)

       24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

       Utilizarea traducerii cuvantului fitna ca persecutie este nesincera de catre invatatii musulmani. Cuvantul in araba pentru persecutie se cheama "idtihad", cuvant ce nu apare in Coran in acel verset.

       Fitna se traduce prin necredinta sau ordine contra naturii cauzata de necredinta sau tentatii pacatoase.

       De aici se vede cat de pervers functioneaza propaganda islamista. Asadar, versetul 2:190 se refera la cei carea rezista agresiunii islamice pentru suprematie religioasa si politica in casa razboiului (adica in tarile necredinciosilor). 2:192 reflecta faptul ca cei care se convertesc sau accepta statut de semisclavie sub conducere politica islamica scapa de abuzuri ori moarte.
       2:193 Musulmanii sunt chemati sa poarte razboiul sfant pana cand fitna (adica coruptie prin necredinta si nu persecutie asa cum traduci tu) nu mai exista (adica pana cand crestini, atei sau adepti ai altor religii sunt eliminati), iar numai supunerea fata de Allah, respectiv Islamul ramane pe Pamant.
       Contextul istoric al pasajelor 191-193 nu este razboiul defensiv cum sustii tu, ci acela in care Mohamed si convertitii lui tocmai se mutasera in Medina si nu erau atacati de catre adversarii din Mecca. Versurile acestea se refera la razboiul odensiv prin care musulmanii erau chemati sa ii expulzeye pe maccani din propriul lor oras, ceea ce musulmanii au si facut ulterior. Este vorba exact despre un apel la violenta impotriva necredinciosilor.

       Inca un lucru: daca esti roman, nu ar trebui sa uiti niciodata ca stramosii tai au suferit conci secole sub dominatie islamica otomana, iar in mare parte gradul de inapoiere din balcani si din Romania se datoreaza acestor secole pierdute de dezvoltare economica, culturala si sociala sub jugul islamic turcesc. Ca sa nu mai vorbim de grozaviile la care au fost supuse popoarele crestine din aceasta zona geografica.
       • +2 (34 voturi)    
        Incorect (Luni, 2 octombrie 2017, 3:34)

        speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

        " Asadar, versetul 2:190 se refera la cei carea rezista agresiunii islamice pentru suprematie religioasa si politica in casa razboiului (adica in tarile necredinciosilor)"

        Este o interpretare lipsita de logica elementara.

        Fight in the way of God THOSE WHO FIGHT YOU BUT DO NOT TRANSGRESS.
        Adica lupta si apara-te de cei care te ataca (autoparare). Este permisa in toate religiile si in toate legislatiile penale din lume. Unde vezi tu rezistenta in fata "agresiunii islamice" in Coran ? Nu are nici un sens ceea ce afirmi.

        " 2:192 reflecta faptul ca cei care se convertesc sau accepta statut de semisclavie sub conducere politica islamica scapa de abuzuri ori moarte."

        Din nou incorect.
        And if they cease, then indeed, God is Forgiving and Merciful.
        Adica daca inceteaza agresiunea fiti milosi cu ei, caci si Dumnezeu este milos. Unde vezi tu scalvie ? Crestinii si evreii erau oameni liberi sub islam.

        "2:193 Musulmanii sunt chemati sa poarte razboiul sfant pana cand fitna (adica coruptie prin necredinta si nu persecutie asa cum traduci tu) nu mai exista (adica pana cand crestini, atei sau adepti ai altor religii sunt eliminati), iar numai supunerea fata de Allah, respectiv Islamul ramane pe Pamant."

        Nu.
        BUT IF THEY CEASE, THEN THERE IS TO BE NO AGGRESSION EXCEPT AGAINST THE OPPRESSORS.
        Adica luptati cu opresorii, insa daca agresiunea inceteaza nu mai luptati cu ei. Este exact definitia autoapararii. Unde scrie de eliminare ? Astea sunt adaugiri de la tine.

        "Contextul istoric al pasajelor 191-193 nu este razboiul defensiv cum sustii tu."
        Ba exact ala este, tu scoti din context.
       • +3 (13 voturi)    
        Ai copiat dupa site-ul islamofob (Luni, 2 octombrie 2017, 15:59)

        speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

        thereligionofpeace.com, care nu are nici o competenta academica de interpretare a textelor coranice. Editorii de la acel site au primit raspuns aici - http://muslimwriters.org/2017/02/24/response-to-thereligionofpeace/ .
        Asemenea interpretari eronate sunt posibile prin citarea selectiva, ignorarea contextului istoric, lipsa pregatirii stiintifice, prejudecatile impotriva islamului. E nostim cum, in incercarea lor de a dovedi ca "fitna" nu inseamna si persecutie, editorii de la religionofpeace s-au contrazis si incurcat in propriile explicatii. Intr-un loc au zis ca fitna nu inseamna persecutie, in alt loc au zis ca fitna inseamna persecutie.

        "They then write,
        { The use of the word “persecution” by some Muslim translators is disingenuous – the actual Arabic words for persecution (idtihad) – and oppression (a variation of “z-l-m”) do not appear in the verse. The word used instead, “fitna”, can mean disbelief, or the disorder that results from unbelief or temptation. }

        Their interpretation also depends on defining the word Zalimun as follows: “let there be no transgression except against Az-Zalimun(the polytheists, and wrong-doers, etc.)” First of all, they admit in the same paragraph that the root of this word, z-l-m, means “oppression” while explaining another verse, writing, “the actual Arabic words for persecution (idtihad) – and oppression (a variation of “z-l-m”) do not appear in the verse.” In trying to prove their point on one verse, they disproved their point on another verse." http://muslimwriters.org/2017/02/24/response-to-thereligionofpeace/
     • +8 (20 voturi)    
      ! (Luni, 2 octombrie 2017, 10:52)

      tudorr [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

      Sunteti penibili cu citatele voastre din carti SF! Va dau niste citate din Mickey si pilotii de curse, sunt la fel de valabile!
      • +2 (6 voturi)    
       Nu eu am invocat citate (Luni, 2 octombrie 2017, 14:37)

       speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

       pe care sa le interpretez aberant, insa intr-un punct sunt de acord cu tine, nu trebuie sa acceptam integral toate textele religioase, indiferent de religie, unele pur si simplu intra in contradictie cu legile si societatea contemporana.

       Dar cum religia este impartasita de miliarde de oameni de pe paneta asta, nici nu poate fi respinsa in totalitate. Textele religioase trebuie interpretate in acord cu drepturile fundamentale ale omului, trebuie cautat ce este pozitiv in fiecare religie si nu ce este negativ.
     • +4 (12 voturi)    
      Daca te apuci sa scormonesti (Luni, 2 octombrie 2017, 13:39)

      gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

      textele din orice religie gasesti ceva compromitator. Si Biblia contine o gramada de pasaje pline de violenta. Uite unul in care se indeamna la uciderea necredinciosilor.

      Deuteronom 13:6-9 De te va îndemna în taină fratele tău, fiul tatălui tău, sau fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau femeia de la sânul tău, sau prietenul tău care este pentru tine ca sufletul tău, zicând: Haidem să slujim altor dumnezei, pe care tu şi părinţii tăi nu i-aţi ştiut,
      Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc împrejurul tău, aproape sau departe de tine, de la un capăt până la celălalt al pământului,
      Să nu te învoieşti cu ei, nici să-i asculţi; să nu-i cruţe ochii tăi, să nu-ţi fie milă de ei, nici să-i ascunzi;
      Ci ucide-i; mâna ta să fie înaintea tuturor asupra lor, ca să-i ucidă, şi apoi să urmeze mâinile a tot poporul.

      Dupa cum vezi crima este prezenta si in textele biblice, ba chiar crima impotriva copiilor, a parintilor si prietenilor, doar pentru "vina" de a avea alta credinta. Azi libertatea religioasa este garantata de stat, in trecut era pedepsita cu moartea. La noi s-a rezolvat prin separarea statului de biserica si la musulmani trebuie sa se intample la fel.
      • +1 (7 voturi)    
       Diferenta (Luni, 2 octombrie 2017, 19:17)

       24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui gaby.n

       Diferenta este ca in vechiul Testament scenele de violenta se produc intr-un context istoric si raman legate de el. In Coran textele care indeamna la violente impotriva nemusulmanilor sunt porunci pentru vecie, pe care musulmanii din toate timpurile trebuie sa le urmeze. Sigur ca si versetele islamice sunt inradacinate in evenimente istorice insa modul si spiritul lor de redactare este ca lege pentru toate generatiile viitoare. Asta face islamul cea mai periculoasa religie de pe Terra. Mai mult in Coran se afirma clar ca acolo este inregistrat cuvantul lui Allah mot a mot. El trebuie interpretat cat mai literal cu putinta, deci fara stopuri la evenimentele din timpul vietii lui Mohamed. In concluzie, incercarile lui speedy1 si a altora pe care el doar ii copie de a schimba sensul versetelor compromitatoare cu trimiteri la tercutul istoric islamic timpuriu este o inducere in eroare a nemusulmanului, fie ca speedy1 este constient sau nu de eroarea comisa.
       • +2 (4 voturi)    
        Detalii irelevante (Luni, 2 octombrie 2017, 21:59)

        gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

        N-a contat prea mult cand legionarii au ucis oameni. Detaliile astea nu valoreaza doi bani in mintea unui fanatic religios. Problema ta e ca vezi fanatismul doar intr-o singura parte.
       • +2 (4 voturi)    
        Amatorism (Marţi, 3 octombrie 2017, 0:11)

        speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

        Daca tu afirmi ca Coranul trebuie interpretat cat mai literal cu putinta, atunci dai dovada de amatorism in exegeza si comiti una din cele mai mari erori de interpretare posibile. Tu iei in considerare doar forma si omiti ce este mai important, continutul, care adesea este ascuns unei analize superficiale facute de persoane lipsite de eruditie si competenta in interpretarea acestor texte.

        The words Ta'wil and Tafsir have been translated to mean explanation, elucidation, interpretation, and commentary; but from the end of the 8th century onwards, 'ta'wil' was commonly regarded as the esoteric or mystical interpretation of the Quran, while the conventional exegesis of the Quran was called "tafsir". The term batin refers to the inner or esoteric meaning of a sacred text, and zahir to the apparent or exoteric meaning. Esoteric interpretations are found in Sufi, Shia, Sunni, and Baha'i interpretations of the Quran. https://en.wikipedia.org/wiki/Esoteric_interpretation_of_the_Quran
    • -3 (45 voturi)    
     Aberatii? (Duminică, 1 octombrie 2017, 22:29)

     24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

     Inca o sura din religia pacii:
     Quran (9:5) - "So when the sacred months have passed away, then slay the idolaters wherever you find them, and take them captive and besiege them and lie in wait for them in every ambush, then if they repent and keep up prayer and pay the poor-rate, leave their way free to them."
     Potrivit acestui verset, cea mai sigura cale sa te feresti de violenta musulmanilor pe timpul lui Mohamed era sa te convertesti la islam. Desi crestinii si evreii au un statut protejat ("oamenii Cartii" ei beneficiaza de "protectie" in stil mafiot, adica musulmanii nu le vor taia capetele si confisca bunurile atata vreme cat se supun dominatiei politice/autoritatilor islamice si platesc taxe de "protectie". Statutul crestinilor apropo de versul dinainte poate intra rapid sub categoria idolatri pentru ca avem reprezentari ale divinitatii (Picturi, staturi, gravuri) si sfintilor si pentru ca Trinitatea Divina in crestinism este considerata de musulmani politeism.
     In citatul tau (Coran 5:32) ai lasat deliberat la o parte detaliul esential ”Oricine ucide un suflet inocent, (nejustificat inseamna de fapt:), cu excepția criminalior și a celor care împrăștie corupția în lume, e ca și cum ar ucide umanitatea”.
     Ori în accepția musulmană sunt corupți și promovează corupția morală toți cei care resping Islamul și pe Allah. Adica toți necredincioșii inclusiv creștinii odată ce aud cuvântul islamului și nu se convertesc devin inamicii adevaratei credinte și sunt corupți. Ei nu mai sunt asadar persoana inocenta la care face referire versetul mentionat de tine. Numai musulmanul valorează cat toata umanitatea.
     • +7 (41 voturi)    
      Continui cu interpretarile aberante (Duminică, 1 octombrie 2017, 23:47)

      speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

      9:1 (This is a declaration of) immunity by Allah and His Messenger towards those of the idolaters with whom you made an agreement.
      9:2 Travel freely in the land four months, and know that ye cannot escape Allah and that Allah will confound the disbelievers (in His Guidance).
      9:3 And an announcement from Allah and His Messenger to the people on the day of the greater pilgrimage that Allah and His Messenger are free from liability to the idolaters; therefore if you repent, it will be better for you, and if you turn back, then know that you will not weaken Allah; and announce painful punishment to those who disbelieve.
      9:4 EXCEPT THOSE OF THE IDOLATERS WITH WHOM YOU MADE AN AGREEMENT, THEN THEY HAVE NOT FAILED YOU IN ANYTHING AND HAVE NOT BACKED UP ANY ONE AGAINST YOU, SO FULFILL THEIR AGREEMENT TO THE END OF THEIR TERM; SURELY ALLAH LOVES THOSE WHO ARE CAREFUL (OF THEIR DUTY).
      9:5 Then, when the sacred months have passed, slay the idolaters wherever ye find them, and take them (captive), and besiege them, and prepare for them each ambush. But if they repent and establish worship and pay the poor-due, then leave their way free. Lo! Allah is Forgiving, Merciful.

      Contextul istoric este acela in care triburile politeiste si comunitatea musulmanilor au incheiat un tratat de neagresiune. Asa cum reiese din versetul 9:4 aceia care au respectat tratatul au fost protejati. In schimb triburile Banu Bakr si Quraysh, care au incalcat tratatul si au atacat tribul Banu Khuza, un aliat al musulmanilor, au suferit consecintele actelor lor de violenta.

      In rest te contrazici singur. Daca datoria oricarui musulman este sa ucida necredinciosi atunci de ce Mohamed insusi i-a protejat pe evrei si pe crestini ? De ce a lasat indicatii ca acestia sa fie protejati ? Speculezi enorm fara nici o legatura cu textele citate. Nu ai minime cunostinte istorice si dogmatice pentru a face cat de cat o interpretare justa a acestor texte. Citezi ce auzi si tu la alti islamofobi.
      • +3 (35 voturi)    
       De ce? (Luni, 2 octombrie 2017, 1:30)

       24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

       E o intamplare ca sunt persecutati crestinii in toate tarile musulmane, din Egipt, Siria si Irak, pana in Palkistan si Indonezia, asa cum atesta inclusiv rapoarte ONU si studii ale ONG-urilor pentru derpturile omului?

       Religia "pacii", islamul (cuvant care de fapt care de fapt inseamna supunere) ii invata pe musulmani ca crestinii sunt ipocriti, au falsificat in cartile lor sfinet asemenea evreilor cuvantul lui Dumnezeu, iar jurisprudenta islamica (sharia) acorda crestinilor statut de cetateni de rang inferior cu drepturi limitate. Nu e de mirare ca lumea musulmana este atat de intoleranta.
       • +2 (38 voturi)    
        Faci confuzii (Luni, 2 octombrie 2017, 3:35)

        speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

        "E o intamplare ca sunt persecutati crestinii in toate tarile musulmane ?"
        A fost o intamplare ca crestinii i-au persecutat pe evrei in Evul Mediu ? Nu confunda textele sfinte autentice cu pervertirea credintei.

        " jurisprudenta islamica (sharia) acorda crestinilor statut de cetateni de rang inferior cu drepturi limitate."
        Pana acum ziceai ca ii indemna sa-i vaneze si sa-i extermine pe crestini si evrei, acum zici ca le da drepturi. Nici tu nu mai stii ce sa zici.
        • +1 (9 voturi)    
         Confuzia e in capul tau (Luni, 2 octombrie 2017, 18:29)

         24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

         Crestinii au dreptul sa nu li se taie capul si sa nu fie transformati in sclavi si sa nu li se confiste bunurile atata timp cat se supun stapanirii politice islamice, platesc taxe impovaratoare si nu isi practica religia in public ori fac prozelitism. Plata taxei (Jizya) presupunea ca barbatii sa se prezinte in fata autoritatii locale unde erau loviti in public cu palma peste fata ca act de umilira rituala prin care ei isi acceptau inferioritatea in fata musulmanilor. De asemenea in plan juridic crestinii erau numiti dhimmy, neavand drepturi egale cu musulmanii. Aceasta a dus la abuzuri sistematice impotriva crestinilor, evreilor sau hindusilor de sub stapanire islamica si nu de putine ori la islamizari fortate.
         Datorita necesitatii existentei unei populatii ca baza de impozitare masiva, a supravietuit crestinismul ortodox in imperiul Otoman. Alfel toata zona ar fi fost islamizata ca Nordul Africii si Anatolia.

         Astazi legislatia majoritatii tarilor islamice este un amestec de sharia cu drept civil si penal european si cu concepte moderne precum cetatenia. De aceea persecutia crestina este mai putin vizibila in plan juridic, dar mai pronuntata prin practici informale, nepedepsite ori chiar sustinute de autoritati.
         Asadar chestiunea drepturilor reduse ori mai bine zis abuzurilor institutionalizate la adresa necredinciosilor este aproape la fel de grava ca in evul mediu. Deci nu e vorba de o confuzie a mea, ci de o realitate complexa pe care dumneata, pre preocupat de apologia islamului teoretic, nu ai cum sa o intelegi.
         • +2 (4 voturi)    
          Vezi paiul, dar nu vezi barna (Luni, 2 octombrie 2017, 23:50)

          speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

          Plata taxei nu presupunea umilirea, aceeste episoade, desi reale, au fost mai degraba exceptia decat regula. Tu incerci sa creezi imaginea unui exceptionalism negativ al musulmanilor, ceea ce este fals. Care era situatia evreilor si musulmanilor in Europa Medievala crestina ? Au fost tinuti evreii in ghettouri ? Le-a fost confiscata averea ? Au existat crime impotriva lor ? Au existat convertiri fortate la crestinism ?

          Dar situatia musulmanilor sub stapanirea crestina care era ? Au existat convertiri fortate la crestinism ? Au fost ei expulzati ? Le-au fost confiscate averile ? De ce rupi lucrurile de context si nu vezi cum erau tratati evreii si musulmanii in teritoriile crestine ? Asta inseamna ca crestinismul este o religie malefica ? Daca nu, atunci de ce procedezi astfel cu islamul ?

          Tu uiti ca lucruri similare s-au intamplat in multe culturi si religii, populatia cucerita nu duce niciodata o viata de huzur si privilegii, insa de aici pana sa creezi o imagine negativa strict la adresa stapanirii musulmane si sa scoti lucrurile din contextul lor istoric, e deja manipulare. Esti lipsit de echilibru in analiza, esti partinitor si plin de prejudecati.

          Crestinii si evreii nu eru egalii musulmanilor in teritoriile cucerite de acestia, insa aveau o serie de drepturi si beneficiau de protectie legala, mlitara si de asistenta din partea statului. Nu erau sclavi, erau oameni liberi, puteau sa-si pastreze si sa-si practice religia proprie si nu erau convertiti cu forta. Nici gand sa fie exterminati asa cum speculeaza propaganda anti-islam. Si nu erau obligati sa lupte de partea musulmanilor.

          Poate ar fi bine sa citesti si altceva decat literatura anti-islam, asa pentru o viziune mai completa

          https://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Muslims
          • -1 (3 voturi)    
           Au existat convertiri fortate (Marţi, 3 octombrie 2017, 13:26)

           24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

           Majoritatea oamenilor in veul mediu erau saraci. Crestinii care nu puteau sa plateasca taxele deveneau nu de putine ori sclavi, erau fortati sa se converteasca, ori erau pur si simplu ucisi si putinele bunuri avute le erau confiscate. Crestinii sub dominatie islamica erau orice, numai nu oameni liberi.

           Nu scot nimic din context. Au existat in Spania convertiri fortate la crestinism, dar si acolo intr-un context de recucerire a teritoriilor invadate de arabii musulmani la inceputul secolului al VIII-lea. Adica islamicii au cucerit poapoarele iberice crestine, le-au islamizat in mare parte (e adevarat ca unele comunitati crestine au fost tolerate in conditii umilitoare), iar cand crestinii si-au recuperat tara, normal ca au incercat sa respinga acest corp strain numit islam.
           Prejudecati iti creezi tu cand citesti toate apologiile islamului de pe internet.
           • +1 (3 voturi)    
            Am inteles (Marţi, 3 octombrie 2017, 14:28)

            speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

            convertirile fortate sunt bune doar cand le fac crestinii impotriva altora, invers este mereu rau.

            "The Arab conquerors did not repeat the mistake made by the Byzantine and Sasanian empires, who had tried and failed to impose an official religion on subject populations, which had caused resentments that made the Muslim conquests more acceptable to them. Instead, the rulers of the new empire generally respected the traditional middle-Eastern pattern of religious pluralism, which was not one of equality but rather of dominance by one group over the others.

            After the end of military operations, which involved sacking of some monasteries and confiscation of Zoroastrian fire temples in Syria and Iraq, the early caliphate was characterized by religious tolerance and peoples of all ethnicities and religions blended in public life. Before Muslims were ready to build mosques in Syria, they accepted Christian churches as holy places and shared them with local Christians.

            In Iraq and Egypt, Muslim authorities cooperated with Christian religious leaders. Numerous churches were repaired and new ones built during the Umayyad era.
      • -6 (38 voturi)    
       "Protectia" crestinilor (Luni, 2 octombrie 2017, 1:53)

       24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

       Daca datoria oricarui musulman este sa ucida necredinciosi atunci de ce Mohamed insusi i-a protejat pe evrei si pe crestini ? De ce a lasat indicatii ca acestia sa fie protejati ?

       Deci ideea de "protectie" a lui Mahomed, asa cum spuneam este una de tip mafiot. Protectia se scorda doar celor care se supun autoritatii politice islamice in conditii umilitoare. Cel putin un trib de evrei care a dorit sa fie independent, Banu Qurayza, a fost complet exterminat (toti barbatii decapitati, femeile transformate in sclave), ceea ce azi ar fi genocid comis de Mohamed.
       Mai mult, "tratatele" cu statele nemusulmane se incheiau numai in conditii umilitoare de vasalitate, asa cum au fost fortate sa accepte inclusiv tarile romane. Hadith-urile sunt si mai incriminatorii pentri islam.
       • +5 (39 voturi)    
        Prejudecati in loc de acuratete istorica (Luni, 2 octombrie 2017, 3:39)

        speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

        Crestinii si evreii nu au fost convertiti cu forta, crestinii si evreii au fost protejati, s-a interzis folosirea violentei impotriva lor, crestinii si evreii si-au putut practica liber propria religie, crestinii si evreii nu au fost obligati sa participe la razboaiele musulmanilor. Da, au platit o taxa speciala, insa au primit protectie si drepturi in schimb, nu au fost sclavi. Ai zice despre statul modern ca este mafiot pentru ca percepe taxe si impozite pentru serviciile oferite: educatie, armata, ingrijiri medicale ?

        Exterminarea totala tribului Banu Qurayza este contestata de istorici. Acest trib de evrei a fost aliatul musulmanilor, dar in 627 au incalcat tratatul care-l aveau cu Mohamed si s-au alaturat triburilor arabe care au asediat Medina. Dupa toate regulile razboiului au fost considerati inamici. Nu au fost ucisi oameni nevinovati. Rastalmacesti grav istoria.

        60:8 Allah does not forbid you respecting those who have not made war against you on account of (your) religion, and have not driven you forth from your homes, that you show them kindness and deal with them justly; surely Allah loves the doers of justice.
        60:9 He only forbids you to be friends with those who have fought against you about the religion, expelled you from your homes or supported others in expelling you. Whoever loves these people are unjust.
       • +6 (8 voturi)    
        Tribul Banu Qurayza (Luni, 2 octombrie 2017, 16:18)

        Mihail4321 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

        era un trib de arabi convertiti la iudaism.
        • -1 (7 voturi)    
         Evreii si arabii sunt popoare semite (Luni, 2 octombrie 2017, 17:26)

         24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui Mihail4321

         Din punct de vedere etnic are putina importanta diferentierea dintre arabi si evrei caci sunt inruditi indeaproape. De aceea faptul ca erau arabi convertiti nu schimba cu nimic faptul ca la data conflictului au fost exterminati pe criterii religioase.
         • +2 (4 voturi)    
          Induci in eroare (Marţi, 3 octombrie 2017, 0:18)

          speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

          Nu au fost exterminati pe criterii religioase, ci au suferit represalii (varianta exterminarii este disputata de istorici) din cauza faptului ca i-au tradat pe musulmani cu care erau aliati si au incalcat un tratat incheiat cu acestia. Au fost tratati ca inamici dupa regulile razboiului.

          https://en.wikipedia.org/wiki/Banu_Quraiza
          • -2 (4 voturi)    
           Wiki si exegetul (Marţi, 3 octombrie 2017, 13:28)

           24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

           Wikipedia este o sursa excelenta pentru stabilirea adevarului istoric si te recomanda ca exeget.
           • 0 (2 voturi)    
            Eu ma informez (Marţi, 3 octombrie 2017, 16:53)

            speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

            dupa Wikipedia, o sursa reputabila, tu te informezi dupa religionofpeace, un site islamofob.
    • -6 (36 voturi)    
     demonizarea crestinilor (Duminică, 1 octombrie 2017, 22:31)

     24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

     In continuare 3 versete coranice in care li se cere musulmanilor să nu se împrietenească cu creștinii și evreii, respectiv necredincioșii, aceștia fiind demonizați.

     Quran (5:51) - "O you who believe! do not take the Jews and the Christians for friends; they are friends of each other; and whoever amongst you takes them for a friend, then surely he is one of them; surely Allah does not guide the unjust people."
     Quran (5:80) - "You will see many of them befriending those who disbelieve; certainly evil is that which their souls have sent before for them, that Allah became displeased with them and in chastisement shall they abide." Those Muslims who befriend unbelievers will abide in hell.

     Quran (3:28) - "Let not the believers Take for friends or helpers Unbelievers rather than believers: if any do that, in nothing will there be help from Allah: except by way of precaution, that ye may Guard yourselves from them..." This last part means that the Muslim is allowed to feign friendship if it is of benefit. Renowned scholar Ibn Kathir states that "believers are allowed to show friendship outwardly, but never inwardly."
     • +5 (35 voturi)    
      Esti pe langa subiect (Luni, 2 octombrie 2017, 0:34)

      speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

      Traducerea corecta a versetului 5:51 este "O you who believe! Do not take Jews and Christians as your patrons. They are patrons of their own people. He among you who will turn to them for patronage is one of them. Verily Allah guides not a people unjust"

      Contextul este batalia de la Uhud intre comunitatea musulmanilor si cea a arabilor politeisti, in care musulmanii au fost infranti. Atunci multi isi spuneau deznadajduiti ca mai bine si-ar cauta protectia intre evrei in caz ca un nou atac s-ar abate asupra Medinei. De aceea le-a fost dat acest verset, ca o incurajare sa aiba grija uni de altii, sa nu-si abandoneze prietenii si sa caute patronajul crestinilor si evreilor. Asta ar fi insemnat sfarsitul comunitatii musulmane. Era practic o incurajare la solidaritate intre musulmani si nu un mesaj indreptat impotriva crestinilor sau evreilor.

      5:80 se refera la evreii care ii sustineau pe politeisti contra musulmanilor, desi se declarau monoteisti ca si musulmanii
      5:78 Those of the Children of Israel who took to unbelief have been cursed by the tongue of David and Jesus, son of Mary, for they rebelled and exceeded the bounds of right
      5:79 They did not forbid each other from committing the abominable deeds they committed. Indeed what they did was evil

      Acuze similare de indepartare de la credinta ai fost aduse si de Isus. Crestinii erau insa mai apropiati de musulmani.

      (5:82) Of all men you will find the Jews and those who associate others with Allah in His divinity to be the most hostile to those who believe; and you will surely find that of ail people they who say: 'We are Christians', are closest to feeling affection for those who believe. This is because there are worshipful priests and monks among them, and because they are not arrogant.

      3:28 se refera la interdictia de a lega prietenii cu cei care le fac rau musulmanilor.

      Vezi 2 Corinteni 6:14 Nu va înjugati la jug strain cu cei necredinciosi, caci ce însotire are dreptatea cu faradelegea?
     • +2 (28 voturi)    
      Esti pe langa subiect (Luni, 2 octombrie 2017, 1:13)

      speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

      Traducerea corecta a versetului 5:51 este "O you who believe! Do not take Jews and Christians as your patrons. They are patrons of their own people. He among you who will turn to them for patronage is one of them. Verily Allah guides not a people unjust"

      Contextul este batalia de la Uhud intre comunitatea musulmanilor si cea a arabilor politeisti, in care musulmanii au fost infranti. Atunci multi isi spuneau deznadajduiti ca mai bine si-ar cauta protectia intre evrei in caz ca un nou atac s-ar abate asupra Medinei. De aceea le-a fost dat acest verset, ca o incurajare sa aiba grija uni de altii, sa nu-si abandoneze prietenii si sa caute patronajul crestinilor si evreilor. Asta ar fi insemnat sfarsitul comunitatii musulmane. Era practic o incurajare la solidaritate intre musulmani si nu un mesaj indreptat impotriva crestinilor sau evreilor.

      5:80 se refera la evreii care ii sustineau pe politeisti contra musulmanilor, desi se declarau monoteisti ca si musulmanii
      5:78 Those of the Children of Israel who took to unbelief have been cursed by the tongue of David and Jesus, son of Mary, for they rebelled and exceeded the bounds of right
      5:79 They did not forbid each other from committing the abominable deeds they committed. Indeed what they did was evil

      Acuze similare de indepartare de la credinta ai fost aduse si de Isus. Crestinii erau insa mai apropiati de musulmani.

      (5:82) Of all men you will find the Jews and those who associate others with Allah in His divinity to be the most hostile to those who believe; and you will surely find that of ail people they who say: 'We are Christians', are closest to feeling affection for those who believe. This is because there are worshipful priests and monks among them, and because they are not arrogant.

      3:28 se refera la interdictia de a lega prietenii cu cei care le fac rau musulmanilor.

      Vezi 2 Corinteni 6:14 Nu va înjugati la jug strain cu cei necredinciosi, caci ce însotire are dreptatea cu faradelegea?
      • -1 (33 voturi)    
       Traducerile tale sunt versiuni edulcorate (Luni, 2 octombrie 2017, 8:31)

       24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

       Nu stiu de unde ai tu traducerile tale, insa este evident ca lumea islamica nu iti impartaseste viziunea unui islam pasnic, din moment de violentele in tarile islamice ating cote infricosatoare, iar intoleranta impotriva nemusulmanilor si mai ales a crestinilor este maxima.

       Eu am acasa o traducere a unui preot roman de la 1911 si una in engleza recunoscuta de imami din Marea Britanie, ambele corespunzand in cea mai mare parte una cu alta. Mai mult sunt versiuni in limba engleza pe internet cu larga recunoastere care de asemenea redau textele arabe in forma pe care am scris-o eu aici, si nu in mod trunchiat, cum faci tu.

       Daca islamul era interpretat de majoritatea musulmanilor asa cum crezi tu, atunci nu ar mai fi persecutie si discriminare anticrestina in aproape toate statele musulmane, nici razboaie atat de crunte precum cele din Siria, Irak si Afganistan, si nici salafism si wahhabism cu prelungirile lor teroriste in toata lumea.

       Daca esti unul din tinerii convertiti pe internet, esti un mare tradator de neam si tara, ca sa nu spun si de religia noastra stramoseasca. Stramosii tai s-ar invarti in mormant de raul pe care l-ai facut.
       • +5 (11 voturi)    
        Traducerea este corecta (Luni, 2 octombrie 2017, 14:47)

        speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

        Interpretarea ta este gresita.

        Lane, in his monumental Arabic-English Lexicon compiled from various traditional Arabic lexicographical sources available in Cairo in the mid-19th-century.... Lane glosses the noun fitna as meaning a trial, a probation, affliction, distress or hardship, and says that "the sum total of its meaning in the language of the Arabs" is an affliction whereby one is tried, proved or tested.

        The definitions offered by Lane match those suggested by Badawi and Haleem in their dictionary of Qur'anic usage. They gloss the triliteral root as having the following meanings: ... to disrupt the peace of a community...

        The Muslim Mufassir Ibn Kathir's commentary on this verse in his book Tafsir ibn Kathir is as follows: means, trying to force the Muslims to revert from their religion and re-embrace Kufr (necredinta) after they had believed, is worse with Allah than killing.'

        The triliteral root fā'-tā'-nūn (Arabic: ف ت ن‎‎), as noted above, bears a range of significations, even in the Qur'an itself. The Qur'anic appearances of the root are explored below

        Persecution
        Fitna as persecution appears in several of the verses commanding Muslims to fight the unbelievers (specifically referring to the Meccan polytheists who had persecuted Muhammad and his early followers). For example, in Qur'an 2:191, the command to fight is justified on the grounds that "persecution (al-fitnatu) is worse than slaying." Similarly, in Qur'an 2:193, Muslims are forbidden from fighting unbelievers around the Holy Mosque in Mecca unless the unbelievers attack first, in which case Muslims are to fight "until there is no persecution (fitnatun) and the religion is God's." https://en.wikipedia.org/wiki/Fitna_(word)

        Nu confunda Islamul autentic cu interpretarile absurde, fie ale teroristilor, fie ale islamofobilor.

        P.S. Nu sunt nici convertit, nici tradator de neam si tara. Sunt roman crestin ortodox, dar asta nu inseamna ca trebuie sa tolerez prostiile spuse cu emfaza.
        • 0 (8 voturi)    
         Ia contact cu realitatea (Luni, 2 octombrie 2017, 17:49)

         24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

         Daca erai roman crestin ortodox, ai fi stiut cat de mult a suferit biserica ortodoxa romana de pe urma pustiirilor turcesti islamice. Minti cu nerusinare.

         Sincer, traiesti in lumea teoriilor, esti un ideolog aiurit cu ochii in stele, de genul celor catalogati de comunistii sovietici drept "idioti folositori".

         Tu chiar crezi ca islamul s-a raspandit pasnic!? Cum se face ca tot nordul Africii este locuit azi de arabi, iar inainte de cotoropirea islamo-araba acolo locuiau aproape exclusiv negri? Exista numeroase surse islamice intre care si Hadith-uri care relateaza genocidul negrilor. De asemenea, crestinii copti din Egipt aud ajuns in peste 12 secole de ocupatie islamo-araba din majoritate absoluta minoritate de 8% tocmai datorita practicilor discriminatorii islamice. Sigur n-ai sa ma crezi, dar daca ai un dram de buna credinta, ia cauta marturiile coptilor pe internet despre formele de opresiune de zi cu zi la care sunt supusi de egiptenii islamo-arabizati de rand (adica 92% din populatie), nu vorbim de elemente extremiste. Eu am intalnit copti fugiti in Europa care mi-au povestit personal grozaviile si teroarea continua la care i-au supus, "fratii musulmani". Vezi cum sunt ucisi crestinii copti in propriile biserici fara rusine de paste si de craciun, iar politia complice nu gaseste niciodata criminalii, de multe ori identificati de victimele supravietuitoare. Te numesti crestin, daca poti sa ramai indiferent la crimele cauzate de islam?

         La fel au disparut incetul cu incetul si populatiile evreiesti din nordul Africii si Orientul mijlociu (cu mici exceptii). La fel istorici arabi au relatat fara rusine cum s-a islamizat nord-estul Africii prin genocid impotriva indienilor hindusi.

         Daca tu crezi ca 90% dintre musulmaniii din ziua de azi practica islamul intolerant si violent in tarile lor fara sa inteleaga textele sacre, iar tu esti cel care le-a inteles de fapt, ma indoiesc foarte tare de facultatile tale intelectuale si de legatura ta cu realitatea.
         • +1 (5 voturi)    
          Demonizezi islamul (Luni, 2 octombrie 2017, 23:56)

          speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

          Plin de trufie ai inceput o disputa teoretica pe marginea textelor din Coran pe care ai pierdut-o si acum ma acuzi pe mine ca sunt pierdut in lumea teoriilor ? Cine a inceput disputa pe interpretarea textelor, eu sau tu ? Si la urma jignsti; e ok, inseamna ca ai terminat argumentele si iti recunosti infrangerea.

          "Tu chiar crezi ca islamul s-a raspandit pasnic!?"
          Dar crestinismul cum s-a raspandit ? Dar religia mozaica ? Tu crezi ca islamul este o exceptie ? Tu nu vrei sa afli adevarul despre islam, tu vrei sa-l condamni si te folosesti de orice tertip pentru a face asta.

          Daca crezi ca 90% dintre musulmani doresc moartea crestinilor sau sustin violenta impotriva lor, atunci inseamna ca tu esti cel rupt de realitate. Esti orbit de ura si demonizezi milioane de oameni inocenti pe baza prejudecatilor tale.
          • -2 (4 voturi)    
           Siria in Europa (Marţi, 3 octombrie 2017, 12:18)

           24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

           Spre deosebire de tine, eu recunosc pericolul care ne paste in Europa. Islamul este o forma de nazism religios modern, iar daca lasam lucrurile asa, Europa va fi peste 50-100 de ani Siria.

           Musulmanii nu sunt in stare sa creeze natiuni libere, prospere democratice si tolerante, in schimb fug in Europa de haosul pe care l-au creat ca sa aduca aici ideologia politico-religioasa care le-a cangrenat vietile si comunitatile.
           • +1 (3 voturi)    
            Cum recunosti un islamofob ? (Marţi, 3 octombrie 2017, 14:38)

            speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

            Prin lucrurile inepte pe care le spune, cum ar fi :
            "Islamul este o forma de nazism religios"

            Mai citeste istorie:

            In the following decades Islamic jurists elaborated a legal framework in which other religions would have a protected but subordinate status. Islamic law followed the Byzantine precedent of classifying subjects of the state according to their religion, in contrast to the Sasanian model which put more weight on social than on religious distinctions. In theory, like the Byzantine empire, the caliphate placed severe restrictions on paganism, but in practice most non-Abrahamic communities of the former Sasanian territories were classified as possessors of a scripture (ahl al-kitab) and granted protected (dhimmi) status.

            Mark R. Cohen writes that the jizya paid by Jews under Islamic rule provided a "surer guarantee of protection from non-Jewish hostility" than that possessed by Jews in the Latin West, where Jews "paid numerous and often unreasonably high and arbitrary taxes" in return for official protection, and where treatment of Jews was governed by charters which new rulers could alter at will upon accession or refuse to renew altogether. The Pact of Umar, which stipulated that Muslims must "do battle to guard" the dhimmis and "put no burden on them greater than they can bear", was not always upheld, but it remained "a steadfast cornerstone of Islamic policy" into early modern times.
            • 0 (2 voturi)    
             Jizya ca forma de umilire (Marţi, 3 octombrie 2017, 22:16)

             24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

             Hai sa trecem la evenimente actuale:
             When the Islamic State invaded ancient Christian regions around the Ninevah Plain in June 2015, it again declared: "We offer them [Assyrian Christians] three choices: Islam; the dhimma contract—involving payment of jizya; if they refuse this they will have nothing but the sword."


             Palestinian preacher 'Issam Amira recently urged his followers to wage jihad against non-Muslims "when they refuse to convert to Islam or refuse to pay jizya."
             The Islamic State—which most Western politicians ludicrously insist "has nothing to do with Islam"—is not alone in calling for jizya from Christian "infidels." In 2002, Saudi Sheikh Muhammad bin Abdul Rahman, discussing the Muslim prophet's prediction that Islam will eventually conquer Rome, said, "We will control the land of the Vatican; we will control Rome and introduce Islam in it. Yes, the Christians . . . will yet pay us the jizya, in humiliation, or they will convert to Islam."

             Asadar jizya nu este o forma de impozitare oarecare ci de subordonare si umilire a necredinciosului crestin si evreu. Ea a fost impusa intregii crestinatati cazute sub jugul islamic, nu doar evreilor din Palestina medievala.
             Cat despre contextul ei istoric iata-l aici:
             The second "righteous caliph," Omar al-Khattab, reportedly said that any conquered "infidel" who refuses to convert to Islam "must pay the jizya out of humiliation and lowliness. If they refuse this, it is the sword without leniency."

             This theme of non-Muslim degradation appears regularly in the commentaries of Islam's authorities. According to the Medieval Islamic Civilization Encyclopedia,

             [Muslim] jurists came to view certain repressive and humiliating aspects of dhimma as de rigueur. Dhimmis [subjugated non-Muslim Christians and Jews] were required to pay the jizya publicly, in broad daylight, with hands turned palm upward, and to receive a smart smack on the forehead or the nape of the neck from the collection officer.
        • 0 (8 voturi)    
         Citeste! (Luni, 2 octombrie 2017, 19:09)

         24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

         Uite o autoritate in domeniu care a tratat Jihadul atat ideologic cat si in practica istorica intr-un studiu masiv:

         The Legacy of Jihad: Islamic Holy War and the Fate of Non-Muslims (2008) de Doctorul Andrew G. Bostom.

         Banuiesc ca daca ai avut rabdarea sa citesti Coranul si teologie islamica in variantele bine albite pentru publicul nemusulman, cartea de 759 de pagini a invatatului Andrew Bostom va fi usor de citit in cateva saptamani. Daca esti sincer cu tine insuti, si nu un musulman subiectiv, aceasta lucrare ce se trage din surse arabe de prima mana, adica de la teologi si istorici deopotriva, iti va schimba complet perspectiva asupra islamului.

         Eu am citit Coranul. Rareori mi-a fost dat sa vad un limbaj mai agresiv, mai amenintator si defaimator la adresa nemusulmanilor decat in Coran. Iar Hadith-urile, textele desptre viata si pildele profetului, din care se inspira si la fel de mult ca din Coran sharia sunt si mai violente.
         • +2 (6 voturi)    
          Hai ma ca esti ipocrit (Luni, 2 octombrie 2017, 22:16)

          gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

          Te faci ca nu vezi gunoiul din propria ograda. Uite aici violenta si masacre ordonate direct de Dumnezeu:

          Exodul 32:27 Iar Moise le-a zis: "Aşa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Să-şi încingă fiecare din voi sabia sa la şold şi străbătând tabăra de la o intrare până la cealaltă, înainte şi înapoi, să ucidă fiecare pe fratele său, pe prietenul său şi pe aproapele său"

          Deuteronom 20:16 Iar în cetatile popoarelor acestora pe care Domnul Dumnezeul tau ti le da în stapânire, sa nu lasi în viata nici un suflet

          Iezechiel 9:6 Ucideti si nimiciti pe batrâni, tineri, fecioare, copii, femei, dar sa nu va atingeti de nici un om, care are pe frunte semnul "+"! Si sa începeti cu locul Meu cel sfânt!" Si au început ei cu batrânii, care erau înaintea templului.

          Isaia 14:21 Pregatiti macelul feciorilor, din pricina faradelegilor parintilor lor, ca nu cumva sa se ridice si sa cucereasca pamântul si sa umple de ruine fata a tot pamântul.

          Numerii 31:17 Ucideti dar toti copiii de parte barbateasca si toate femeile ce-au cunoscut barbat, ucideti-le

          Astea ce sunt maestre, floricele pe campii ? Biblia crestina contine indemnuri la genocid, crime in masa, uciderea copiilor, a femeilor, a batranilor, a oamenilor de alte credinte, toate considerate in ziua de azi acte de terorism.

          Esti ipocrit pentru ca tu nu vezi decat crimele altora.
          • -1 (5 voturi)    
           Interpretezi fals si ma acuzi de ipocrizie (Marţi, 3 octombrie 2017, 12:12)

           24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui gaby.n

           In primul rand este o diferenta intre vechiul si Noul Testament. Cum spuneam versetele continand violenta sunt strict legate de un eveniment istoric petrecut acum mii de ani si nu incitari la violenta peste milenii ca in cazul scrierilor din Coran.
           In versetele citate de tine nu se spune ucide necredinciosii oriunde ii gasesti, ori sa nu ai incredere niciodata in ei si sa nu iti faci prieteni dintre ei. Acolo se fac referinte numai la locuitorii unui oras de acum 3 mii de ani sau ai unei comunitati anume.

           Daca nu vrei sa intelegi asta, nu incepe sa ma acuzi cand esti pe din-afara.
           • 0 (4 voturi)    
            Haha (Marţi, 3 octombrie 2017, 14:40)

            speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

            Violenta din Biblie e buna, violenta din Coran e rea :)
            • +1 (3 voturi)    
             N-ai inteles nimic (Marţi, 3 octombrie 2017, 20:24)

             24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

             N-ai inteles nimic, ca de obicei. Interpretezi totul cu rea vointa pe dos, dupa cum iti serveste interesul de manipulator.

             Mai citeste odata ce am scris, nu am pomenit niciunde ca violenta din Biblie e buna, ci doar ca indeplineste functii diferite in Vechiul Testament si in Coran.
         • +2 (4 voturi)    
          Nu ma intereseaza (Luni, 2 octombrie 2017, 23:58)

          speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

          Andrew G. Bostom care a ajuns sa scrie pentru Breibart si care este un protejat de-al lui Bat Ye’or - autor de conspiratii politice, imi suscita putin interes. Nu vad obiectivitate, ci mult interes in a zugravi o imagine negativa despre islam.
     • -2 (28 voturi)    
      nu-i (Luni, 2 octombrie 2017, 9:38)

      baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

      mai raspunde, ipochimenul e doar complice la crimele jihadistilor. Si asta pentru ca i se permite. Pupin de maimute complice la crime, asta e profilul tovarasului spidi.
    • -5 (19 voturi)    
     studiaza (Luni, 2 octombrie 2017, 10:04)

     plictis [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

     studiaza cum stau treburile cu quaran-ul aici:
     https://www.thereligionofpeace.com/

     traieste printre "credinciosii" astia vreo 10 ani, dupa aia vorbim.
     • -1 (7 voturi)    
      Site-ul mentionat de tine (Luni, 2 octombrie 2017, 14:49)

      speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui plictis

      nu are nici o valoare, este unul din multele site-uri anti-islam care au aparut ca ciupercile dupa ploaie. Interpretarile lor sunt absurde, rupte din context si este evidenta demonizarea acestei religii.
      • -1 (9 voturi)    
       studiaza (Luni, 2 octombrie 2017, 15:10)

       plictis [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

       Speedy1, studiaza, si citeste quaran-ul. traieste cu ei pe langa tine 10 ani. eu am facut astea, si crede-ma pe cuvant, nu sunt ca noi. Sa iti dau un exemplu, au venit in UK acu 50 de ani, si-au gasit aici un acoperis deasupra capului, si mancare si cont la banca. acu stau de vorba cu ei, si nu le place, UK e o tara de cacao care trebuie schimbata de la 0. cand am investigat mai departe de ce trebuie schmbata, am constatat ca islam trebuie sa fie pe peste tot, la orice colt de strada.
       mergand si mai departe am observat ca cu cat se duc mai des la moschee cu atata sunt mai batuti in cap si mai fanatici.
       Pe de alta parte am cunoscut si oameni care zic ca middle east trebuie facut hiroshima ca sa scapam de belea.

       tot respectul pentru tinerii nascuti in familly de muslim care nu au nici o treaba cu religia, si servesc Cristians in pub-uri.
       • -1 (9 voturi)    
        Daca te-ai informat de pe (Luni, 2 octombrie 2017, 16:28)

        speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui plictis

        religionofpeace, e clar, e ca si cum te-ai informa despre atentatele din SUA din 2001 de pe site-urile care afirma ca CIA a doborat cladirile.

        Pe de alta parte nu neg ca exista fanatici musulmani care adera la interpretari extremiste ale islamului, insa asta nu are legatura cu islamul in sine, e la fel cu crestinii fundamentalisti care neaga evolutia si cred ca oamenii au trait alaturi de dinozauri.

        Nu confunda religia in sine cu interpretarea ei in mod eronat.
        • -1 (3 voturi)    
         Nu s-a informat, a trait pe viu (Marţi, 3 octombrie 2017, 12:03)

         24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

         Nu s-a informat din teorii goale si masluite ca tine, ci a trait pe viu cateva din binefacerile islamului in Europa.


         Omul vorbeste despre experienta lui de viata, nu despre site-uri de internet care iti pica tie prost la stomac. Dar tu o dai una si buna cu site-urile de internet. Nici macar nu ai citit cu atentie mesajul lui@plictis.
         • 0 (4 voturi)    
          Aha (Marţi, 3 octombrie 2017, 14:42)

          speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

          "Nu s-a informat"
          Se si vede asta. Site-ul ala e recunoscut ca islamofob, daca de acolo iti faci cultura despre islam, atunci nu mai mira pe nimeni ca ajungi sa spui prostii despre islam.
          • +1 (3 voturi)    
           Hehe (Marţi, 3 octombrie 2017, 20:28)

           24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

           Spun adevaruri care dor despre islam.
           Spre deosebire de tine eu chiar am citi coranul si carti despre semnificatia lui, nu am citit numai pe internet.
           Imi pare bine ca te tu te informezi despre islam numai de pe site-urile de propaganda proislamica si vii apoi sa ne umpli capul aici cu minciunile lor pentru idioti folositori ca tine.
  • +1 (49 voturi)    
   Ca dementul a strigat e evident (Duminică, 1 octombrie 2017, 21:15)

   speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   ce nu e evident este ca religia islamica are ceva de-a face cu atacul terorist, e doar o interpretare violenta a textelor sfinte ale islamului, care interzice violenta si crimele impotriva oamenilor nevinovati.
   • -2 (28 voturi)    
    cine (Luni, 2 octombrie 2017, 9:54)

    Point [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

    dracu' mai crede balmajelile tale sjw-iste?
    caz izolat?lup singuratic?un individ cu probleme psihice? religia pacii?etc...
    nu simti mirosul pestilential?
    tu chiar crezi ca postand in nestire,aparand ''sfantul'' tau islam,reusesti sa mai pacalesti pe cineva?mitg trolleaza si tu musti momeala...


    France,adieu
    • -1 (9 voturi)    
     In lipsa de argumente (Luni, 2 octombrie 2017, 14:55)

     speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui Point

     inghesuiesti cuvinte la gramada precum sjw, miros pestilential...poate poate convingi pe cineva. Adu argumente daca vrei sa convingi.
   • 0 (16 voturi)    
    are de-a face cu faptul ca e MUSULMAN (Luni, 2 octombrie 2017, 11:53)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

    problema cu musulmanii e ca ei nu vor sa recunoasca faptul ca religia lor are o problema.


    sute de oameni nevinovati, printre care multi crestini, au fost ucisi in Europa in ultimii ani de MUSULMANI dar opameni ca tine isi bat joc de moartea lor si continua sa pretinda ca ISLAMUL e ok
    • 0 (12 voturi)    
     Cei care au ucis sunt teroristi (Luni, 2 octombrie 2017, 15:01)

     speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     care nu au mama, nu au tata, ucid si musulmani si crestini, violeaza, jefuiesc. Ce treaba au toate astea cu islamul ? Facand aceste acte ei incalca de fapt islamul, cum pot fi denumiti ei musulmani ? A, ca sunt musulmani cu numele asta e alta treaba, insa ei de fapt adera la viziuni fanatice si distorsionate ale islamului. Nu au nici o treaba cu islamul autentic.

     Islamul a capatat o reputatie proasta tocmai pentru ca acesti teroristi se folosesc de acasta religie, pretind ca lupta in numele ei, insa de fapt ei incalca toate normele prescrise de aceast religie.
     • -1 (3 voturi)    
      Si teroristii sunt musulmani (Marţi, 3 octombrie 2017, 11:59)

      24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

      Adica musulmani din toata lumea comit acte de terorism deschis in numele islamului, peste comunitatile muslmane se asterne o tacere complice, iar asta nu are nicio legatura cu islamul?

      De ce daca un ziar publica o caricatura cu Mahomed se scandalizeaza comunitatile musulmane de pretutindeni si organizeaza demonstratii masive, iar cand se comit acte de terorism, nu se sesizeaza nimeni intre musulmani. Numai la presiuni publice se scot in tarile occidentale cu clestele cateva vorbe de condamnare rostite cu jumatate de gura de catre vreun ONG musulman sau un grup de imami locali.
      • 0 (4 voturi)    
       Teroristii comit crime (Marţi, 3 octombrie 2017, 15:16)

       speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

       in numele a ceea ce cred ei ca este islamul, cel mai adesea o vulgarizare dementa a textelor Coranului fara legatura cu mesajul autentic al acelor texte.

       Muslim Condemnations of 9/11
       https://www.thoughtco.com/muslim-condemnations-of-911-2003741

       Muslim Council of Britain condemns Finsbury Park mosque attack
       http://metro.co.uk/2017/06/19/muslim-council-of-britain-condemns-finsbury-park-mosque-attack-6718101/

       Islamic High Council of Australia Condemns Brussels Multiple Attacks
       http://www.darulfatwa.org.au/en/darulfatwa-condemns-brussels-multiple-attacks/

       Muslims in America Condemn Extremists
       https://www.nytimes.com/2015/12/05/us/muslims-in-america-condemn-extremists-and-fear-anew-for-their-lives.html

       Muslims Around the World Speak Out Against Terrorist Attacks in Paris
       http://time.com/4112830/muslims-paris-terror-attacks-islam-condemn/

       Muslim leaders' statements condemning terrorism, from 9/11 to ISIS/Islamic State atrocities in 2014
       http://www.religioustolerance.org/muslim-leaders-condemn-acts-of-terrorism.htm

       Brussels attacks 'violate' Islamic teachings
       http://www.business-standard.com/article/pti-stories/brussels-attacks-violate-islamic-teachings-top-muslim-body-116032201000_1.html

       Organization of Islamic Cooperation Strongly Condemns Brussels Attacks
       http://variety.com/2016/film/global/top-muslim-body-organization-of-islamic-cooperation-strongly-condemns-brussels-attacks-1201736301/

       Muslim Scholars Release Open Letter To Islamic State Meticulously Blasting Its Ideology
       http://www.huffingtonpost.com/2014/09/24/muslim-scholars-islamic-state_n_5878038.html
     • -2 (4 voturi)    
      Pe ce lume traiesti? (Marţi, 3 octombrie 2017, 12:54)

      24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

      @speedy teroristii vin din randul comunitatilor musulmane din toata lumea, din toate paturile sociale, in majoritate din familii stabile si cu locuri de munca - deci nu e vorba de nebuni. Pe toti ii anima un singur lucru: ideologia islamica. Iar tacerea complice a comunitatilor musulmane este strigatoare la cer. Un studiu realizat in 2016 de un masterand neamt care s-a dus cu camera ascunsa in moschei, a aratat ca imamii din Germania nu ii numesc niciodata pe ucigasi teroristi, in general refuza sa recunoasca fenomenul, iar cand nu au incotro vorbesc despre actele de terorism drept "incidente", ceea ce implica o totala lipsa de condamnare si o complicitate.

      Numai orbii nu vad.

      Despre provenienta sociala a teroristilor sunt deja studii solide in Europa, SUA si chiar Orientul Mijlociu. Daca insisti, iti dau si numele catorva astfel de studii care se gasesc in bazele de date globale ale marilor universitati (se intampla ca sunt conectat la una).
      • +1 (3 voturi)    
       Teroristii nu respecta religia islamica (Marţi, 3 octombrie 2017, 15:20)

       speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

       ci o incalca cu brutalitate. Islamul nu indeamna la uciderea nevinovatilor, la bombardarea civililor, a copiilor, a femeilor sau a celor de alte credinte.

       Deci ei nu actioneaza in numele islamului, doar se folosesc de numele lui. Ei pangaresc islamul tot asa cum Inchizitia a pangarit crestinismul.
       • +1 (1 vot)    
        Continua sa visezi (Marţi, 3 octombrie 2017, 20:40)

        24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

        Sincer, esti in lumea ta in care islamul este o printesa curata si frumoasa. Vezi ca s-ar putea sa pupi o broasca raiioasa deghizata in puritatea absoluta.
     • -2 (4 voturi)    
      Pe ce lume traiesti? (Marţi, 3 octombrie 2017, 13:16)

      24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

      Exista insa si cercetari mai serioase in Vest. Studiul realizat de specialistul in teologie islamica din Viena, Ednan Aslan, releva ca islamul joaca un rol mai important decat se crede in radicalizarea musulmanilor. Contrar credintei ca musulmanii radicali si teroristii nu au cunostinte temeinice despre islam, se arat in studiu, mare majoritate a musulmanilor radicali au cunosc foarte bine cel putin elementele de baza ale teologiei islamice si le aprofundeaza in timpul radicalizarii. Teologul musulman a ajus la concluzia ca "studiul de catre acestia a teologiei islamice a reprezentat un moment cheie in schimbarea din viata lor". Majoritatea musulmanilor radicalizati, arata Aslan provin din familii musulmane credincioase, care le-au indus preceptele islamice din primii ani ai vietii.

      Un alt studiu realizat pe 6628 de adolescenti musulmani din Franta, cu varste intre 14 si 16 ani, de catre sociologii Olivier Galland und Anne Muxel de la CNRS in 2017 arata ca 33% dintre acestia considera terorismul "acceptabil", iar 20% vad pozitiv sa recurgi la violenta armata pentru a lupta in numele propriei religii. Asadar, cel putin jumatate dintre tinerii musulmani din Franta nu condamna terorismul islamic, poate il gasesc chiar cool. Mai trebuie adaugat ca acesti tineri, nu traiesc in vacuum ci in mijlocul unei comunitati islamice care le induce aceste atitudini. Prin urmare a fi un bun musulman nu exclude terorismul si intoleranta, nici nu contravine islamului teologic. Complicitatea lumii islamice cu discriminarea si terorismul este vizibila din avion      Un studiu
      • 0 (4 voturi)    
       Ramai la religionofpeace (Marţi, 3 octombrie 2017, 16:02)

       speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

       e mult mai onest asa. Nu te mai ascunde in spatele unor cercetari ca sa-ti justifici parerile radicale despre islam. Nici unul dintre cercetatori nu crede ca islamul este nazism religios.

       After the attacks of Sept. 11, 2001, it became conventional wisdom among Americans that Muslims envy the Western world for its technological and economic superiority and despise Western democracy, freedom, and human rights. Within this conventional wisdom, which is still believed today, is also the assumption that many Muslims -- not just the militant fringe -- have negative attitudes toward Westerners in general, not only the policies of some Western governments.

       However, Gallup surveys contradict this conventional wisdom. The data provide surprising evidence that, while Muslims have negative attitudes toward Western foreign policies, their attitudes toward the West are more positive. When Muslims were asked what they admired most about the West, only 2% in Iran, 6% in Saudi Arabia; and 10% in Egypt said “nothing.”


       The research, carried out by MI5's behavioural science unit, is based on in-depth case studies on "several hundred individuals known to be involved in, or closely associated with, violent extremist activity" ranging from fundraising to planning suicide bombings in Britain.

       Far from being religious zealots, a large number of those involved in terrorism do not practise their faith regularly. Many lack religious literacy and could actually be regarded as religious novices. Very few have been brought up in strongly religious households, and there is a higher than average proportion of converts. Some are involved in drug-taking, drinking alcohol and visiting prostitutes. MI5 says there is evidence that a well-established religious identity actually protects against violent radicalisation. https://www.theguardian.com/uk/2008/aug/20/uksecurity.terrorism1
  • -4 (18 voturi)    
   De unde stii tu daca a strigat sau nu ? (Luni, 2 octombrie 2017, 11:50)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   de fapt nici nu conteaza daca a strigat sau nu. Conteaza doar ca acest terorist e un MUSULMAN, un refugiat d-ala adus de SOCIALISTI in Europa ca sa voteze cu ei - PSD-ist ca tine
 • -30 (56 voturi)    
  Probabil un catalan supărat (Duminică, 1 octombrie 2017, 16:34)

  Nyk1 [utilizator]

  Că nu a fost lăsat să voteze.
 • +6 (60 voturi)    
  Decat un alt nebun, bolnav psihic (Duminică, 1 octombrie 2017, 17:42)

  Dalinar [utilizator]

  Ah, era si cu islamu'??? Stetz rai si xenofobi, Islamul e Religia Pacii.
  • +8 (48 voturi)    
   Noroc (Duminică, 1 octombrie 2017, 18:43)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Dalinar

   Asa zic si eu. Noroc ca a tipat "Allah Akbar" altfel era tot un bolnav psihic...
  • +2 (46 voturi)    
   Islamul chiar este religia pacii (Duminică, 1 octombrie 2017, 21:23)

   speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui Dalinar

   insa ceea ce fac teroristii este incalcarea brutala a normelor islamice.
   • -5 (33 voturi)    
    normele islamice spun ca necredinciosii (Duminică, 1 octombrie 2017, 23:22)

    Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

    ... sunt mai rai decat cainii.
    • +6 (24 voturi)    
     Da-mi citatul (Luni, 2 octombrie 2017, 0:38)

     speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

     si il discutam.
     • 0 (16 voturi)    
      sa discutam? (Luni, 2 octombrie 2017, 11:09)

      Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

      http://www.answering-islam.org/Index/U/unbelievers.html

      Habar nu ai despre ce vorbesti. Vad ca ai o pasiune enorma sa minti pe aici.
      • -1 (11 voturi)    
       E ingrijorator faptul (Luni, 2 octombrie 2017, 15:13)

       speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

       ca lipsa de competente in exegeza unor texte religioase, combinat cu lipsa simtului critic, ii face pe multi sa cada in capcana oferita de site-urile islamofobe.

       Sursa citata de tine este lipsita de incredere, competenta si legitimitate. Este site-ul unor crestini evanghelici fanatici care interpreteaza islamul dupa capul lor incercand sa-i demonizeze pe musulmani. Interpretarile lor sunt contrazise de majoritatea surselor academice care trateaza interpretarea Coranului.

       Ca sa vezi cat de absurda este aceasta situatie, in replica la acest site a aparut
       http://www.answering-christianity.com/ac.htm care este replica unor musulmani fanatici ce raspandesc minciuni despre crestinism prin interpretari aberante ale textelor biblice.
       • -1 (5 voturi)    
        E ingrijorator ca traiesti in alta lume (Marţi, 3 octombrie 2017, 1:44)

        Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

        Poate ar trebui ca toti cei care vor sa devina musulmani sa dea un test de competenta in exegeza.

        REALITATEA este ca:
        -in tarile musulmane au fost si sunt mereu conflicte grave. Chiar intre musulmani.
        -in fiecare saptamana auzim de cateva incidente grave create de persoane dintr-o tara musulmana.
        -in tarile europene cu migratie mare musulmana e jale.
        -daca isamul e atat de minunat, de ce nu stau in tarile lor? De ce nu emigreaza tot in tari musulmane? S-ar simti si ei si noi mai bine.

        Probabil ca aceste persoane care cauzeaza intr-una incidente violente si agresiuni sexuale nu sunt niste mari exegeti ai islamului, dar nu se poate sa nu observi niste sabloane de comportament. O fi nebuni, dar nu sunt cam prea multi "nebuni" cu aceleasi origini?
        • 0 (4 voturi)    
         Eu sunt realist (Marţi, 3 octombrie 2017, 16:11)

         speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

         Coflicte sunt si in tarile crestine insa nu te-am auzit sa invinovatesti crestinii pentru asta. Faptul ca exista conflicte si intre musulmani contrazice idea ca crestinii sunt dusmanii lor.

         Imigrantii vin in Europa si in alte parti ale lumii din mai multe motive care tin de economie, politica si drepturile omului. Multe state asa zis musulmane de fapt incalca flagrant principiile islamice, se folosesc de religie pentru a instaura dictaturi si pentru a exploata si controla populatia, in alte parti exista razboaie si saracie.

         Musulmanii care comit infractiuni sau crime nu respecta islamul, nicaieri in Coran nu se incurajeaza consumul de droguri, talhariile sau crimele.

         Pe deasupra ponderea acestor fapte este mult exagerata de diverse grupari ideologice si instrumetalizate in scopuri politice.
       • -2 (4 voturi)    
        Nu te mai da exeget, nu esti asa ceva (Marţi, 3 octombrie 2017, 12:34)

        24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

        Nu te mai da exeget, pentru ca un exeget nu are nevoie de site-uri de internet care fac apologia islamului pentru necredinciosi si nici nu trebuie sa dea copy paste de pe ele in limba engleza pe un site romanesc. Daca erai unul, ai fi redat textele sfinte fara copy paste englezesc in romaneste si puteai face referiri la surse arabe directe nu prin interpusi de pe net care modifica mesajul cum vor ei pentru aiuriti idealisti ca tine.

        Esti un tanar fost crestin care ai citit si tu mai mult sau mai putin din Coran si interpretari pe internet, iar acum imbeti cu apa rece ca ai castigat o mareata disputa teologica.

        Cat despre sursele academice occidentale sunt atat de spalate pe creier de multiculturalism ca nu pot sa vada ceva rau in islam, nici chiar daca scrie negru pe alb.

        Deci, daca tu vii cu site-uri de internet proislamiste, de ce sa nu propuna altii spre lectura site-uri critice la adresa islamului?
        • 0 (4 voturi)    
         Nici nu am pretins ca sunt exeget (Marţi, 3 octombrie 2017, 16:16)

         speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

         de aceea ii citez pe altii mai priceputi ca mine. Dar sursele tale care sunt ? Religionofpeace si alte surse islamofobe ? Sursele academice vad ca le compromiti pentru ca nu-ti canta tie in struna, atunci cu ce ramai ? Ramai cu surse lipsite de credibilitate si competenta si care fac interpretari dupa ureche, in scopul de a demoniza o religie.
         • 0 (2 voturi)    
          Citezi pe cine nu trebuie (Marţi, 3 octombrie 2017, 21:36)

          24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

          In loc sa te lasi manipulat de propaganda islamista, mai bine apuca-te de studiat fenomenul terorist,

          Sursele academice vestice pe analiza textelor coranice sunt abia la inceput de drum, iar putinii care incep acum vor in mod partinitor sa creeze o imagine pozitiva a islamului pentru a nu pune in pericol multiculturalismul. Au aparut in schimb in ultimele doua decenii studii temeinice pe terorismul islamic, majoritatea scotand in evidenta rolul ideologiei politice islamice ca factor motivational.

          Nu am compromis unele surse academice pentru ca nu mi-ar "canta in struna", ci am observat o realitate. Daca Coranul ori hadith-urile nu sunt o sursa credibila pentru islam, atunci nu stiu ce mai este credibil pentru tine. Spre deosebire de tine am citit numeroase studii pe terorismul islamic. Surpriza: teroristii nu sunt nici bolnavi psihici, nici amaratii soartei si nici irgnoranti ai dogmei religioase coranice! Ah, da site-urile de propaganda proislamiste sunt credibile pentru de-alde tine.
          Stii ceva, da o tura prin bisericile seculare in Moldova, tara Romaneasca si Transilvania si intreaba preotii si calugarii despre minunata stapanire islamo-otomana: biserici arse si distruse din temelii, calugari si preoti ucisi ca vitele, praduirea tezaurelor bisericesti, arderea satelor romanesti si luarea cu arcanul a copiilor mici ca sa lupte ca ieniceri spalati pe creier impotriva fratilor crestini. Vei auzi multe altele.
          Daca nu esti tradator de neam, tara si de credinta stramoseasca, ce esti?
      • 0 (8 voturi)    
       E ingrijorator faptul (Luni, 2 octombrie 2017, 15:56)

       speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

       ca lipsa de competente in exegeza unor texte religioase, combinat cu lipsa simtului critic, ii face pe multi sa cada in capcana oferita de site-urile islamofobe.

       Sursa citata de tine este lipsita de incredere, competenta si legitimitate. Este site-ul unor crestini evanghelici fanatici care interpreteaza islamul dupa capul lor incercand sa-i demonizeze pe musulmani. Interpretarile lor sunt contrazise de majoritatea surselor academice care trateaza interpretarea Coranului.

       Ca sa vezi cat de absurda este aceasta situatie, in replica la acest site a aparut
       http://www.answering-christianity.com/ac.htm care este replica unor musulmani fanatici ce raspandesc minciuni despre crestinism prin interpretari aberante ale textelor biblice.
    • +7 (25 voturi)    
     Posibil (Luni, 2 octombrie 2017, 1:04)

     imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

     Dar cred ca speedy vrea sa zica (trebuie sa imi confirme) ca este o diferenta intre Jihad si Islamul pur. Probabil cel pur chiar este pacifist. Dar ca si la ortodocsi, biblia a suferit atat de multe modificari, pentru ca a fost, totusi, scrisa de oameni pentru oameni. Ca si Coranul.

     Este posibil ca planul adevarat, cel de uniune, de intregire a unui popor, de transmitere a mesajelor de pace si unitate, precum si ura si dispretul fata de violenta sa se fi pierdut de mult datorita intereselor unor conducatori lacomi care au preluat in timp fraiele.

     Nu ar fi prima data. Echivalentul modern a acestui proces este jocul de-a legislatia. Se schimba doar "cartea", dar regulile jocului sunt aceleasi.
     • +6 (26 voturi)    
      Textele religioase sunt complexe (Luni, 2 octombrie 2017, 3:47)

      speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

      Cineva cu intentii rele, cum sunt cei care-i formeaza pe acesti teroristi, interepreteaza aceste texte contrar mesajului lor, adica fac din ele un instrument de raspandire a urii si violentei.

      E facil sa faci asta, propria noastra istorie a crestinismului e o dovada in acest sens. E mult mai usor sa faci rau decat bine, sa darami, decat sa construiesti. Prin citare selectiva, prin scoatere din context au ajuns sa deturneze sensul acelor texte si sa le foloseasca ca material de indoctrinare si propaganda terorista.

      E o grava eroare ca cineva sa faca confuzie intre islamul autentic si ceea ce pretind acesti teroristi ca este islamul. Ei nu respecta islamul, ei incalca islamul.
      • +10 (16 voturi)    
       De acord (Luni, 2 octombrie 2017, 9:11)

       imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

       Dar ma refeream la cei care au mers atat de departe incat sa si rescrie acele carti. S-a intamplat de multe ori doar...
     • -11 (21 voturi)    
      Ce modificari a suferit Biblia? (Luni, 2 octombrie 2017, 10:16)

      Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

      Vorbesti asemenea prostii din filme, intr-o epoca in care poti verifica cele mai vechi manuscrise pe internet? Daca vrei, desigur.
 • +13 (43 voturi)    
  Din pacate (Duminică, 1 octombrie 2017, 18:41)

  Milka Man [utilizator]

  sunt cam greu de oprit acesti teroristi. Probabil in curand vom vedea scanere de securitate si prin gari in conditille in care Franta nu are capacitatea si nici intentia de a pune la pastrare pentru totdeauana toate persoanele care sunt pe lista "neagra". Sudul Frantei nu mai este de mult al francezilor. Cine l-a vizitat in ultimii ani, stie despre ce vorbesc...Ca sa nu mai pomenesc de Paris.
  • +5 (9 voturi)    
   Eh,lasati, (Duminică, 1 octombrie 2017, 19:04)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui Milka Man

   La Nissa sunt altii la putere.
 • +14 (34 voturi)    
  Oooo, razboinicii lu' Ma'omed... (Duminică, 1 octombrie 2017, 18:50)

  IancuJianu [utilizator]

  ...se lupta cu femeile acum....
  Ce orgolii deosebite...
 • -12 (44 voturi)    
  Dar Macron e cel mai iubit lider (Duminică, 1 octombrie 2017, 19:14)

  andipetre [utilizator]

  Francezi, nu lasati aceste mici incidente sa va umbreasca iubirea pentru liderul vostru care va duce spre progres multicultural si munca dreapta!

  Embrace the diversity -- ah, pardon, en francaise: "il n'y a pas de culture française. Il y a une culture en France. Elle est diverse" (E. Macron).
 • -9 (39 voturi)    
  baieti, (Duminică, 1 octombrie 2017, 20:09)

  Stapanu [utilizator]

  tineti-i la piept, daca asa va place... Franta, un stat odinioara secular (!) m*r*e
 • -2 (36 voturi)    
  interesanta alegerea cuvintelor (Duminică, 1 octombrie 2017, 23:21)

  Razvan_M [utilizator]

  Teroristii musulmani sunt cel mai adesea "baieti", "tineri", "adolescenti", retrasi, politicosi, linistiti. Asta cand nu ni se serveste fraza binecunoscuta "atacul a fost comis de un tanar. nu se cunosc motivele atacului. politia investigheaza si indeamna publicul sa nu faca speculatii.". Victimele, in cazul de fata, sunt transformate din fete adolescente in "femei". Cu siguranta ca daca autorul ar fi spus ca mai nou musulmanii omoara fete/copii nu ne-am fi prins ca acele fete sunt de sex feminin.
  • +4 (32 voturi)    
   De unde ai scos-o ? (Luni, 2 octombrie 2017, 0:41)

   speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

   "Teroristii musulmani sunt cel mai adesea "baieti", "tineri", "adolescenti", retrasi, politicosi, linistiti."

   Poate nu ai citit articolul dar teroristul asta nu era un baiat linistit, ci era in evidentele politiei, ca mutli alti teroristi de altfel.
   • -2 (20 voturi)    
    esti bolnav frate (Luni, 2 octombrie 2017, 11:14)

    Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

    De frica. Pe unii frica ii face sa fuga. Pe altii sa lupte. Pe tine te face supus. Se mai numeste si sindrom Stochkolm.

    Cred ca intelegi prea bine ca atunci cand milioanele de musulmani din Europa se vor supune cu adevarat indemnelor Islamului si indemnelor pe care le striga imamii lor analfabeti prin moschei, nu vor fi locuri pe unde sa te ascunzi. Nu va exista "eu cred ca voi sunteti buni, ca islamul este religia pacii". 1400 de ani de crime in masa te contrazic. Iar bajetii aia sunt constienti ca atunci cand te vor omora (sau poate te vei converti rapid ca sa scapi) Allah le va da niste capre virgine in plus.
    • 0 (10 voturi)    
     Tu esti prizonierul (Luni, 2 octombrie 2017, 15:19)

     speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

     interpretarilor aberante despre islam, pe care le accepti fara pic de precautie ca fiind 100% adevarate. La fel ca si cei supusi indoctrinarii religioase de catre stapanii lor care-i pregatesc pentru atentatele teroriste.

     Tu-i consideri pe toti musulmanii vinovati, teroristii ii considera pe toti crestinii vinovati. Sesizezi ironia ?
 • +18 (30 voturi)    
  una peste alta (Luni, 2 octombrie 2017, 0:17)

  codyrocco [utilizator]

  religia e cauza problemelor.
  • -2 (32 voturi)    
   Sa relativizam (Luni, 2 octombrie 2017, 10:13)

   Vade Retro [utilizator] i-a raspuns lui codyrocco

   Nu toate religiile sunt la fel de periculoase.
   Cand a fost ultimul asasinat comis in numele ortodoxiei?

   Ortodocsii pupa moaste, islamistii taie gatul la fete pe strada. E o diferenta.
   • +4 (24 voturi)    
    ! (Luni, 2 octombrie 2017, 10:53)

    tudorr [utilizator] i-a raspuns lui Vade Retro

    Pai intreaba-i pe legionari boss! Sunt destul care ar omora si acum!
    • -2 (8 voturi)    
     tu,boss (Luni, 2 octombrie 2017, 13:14)

     Point [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

     du-te inapoi la scoala.invata invata gramatica si istorie.
     • +5 (9 voturi)    
      ! (Luni, 2 octombrie 2017, 14:39)

      tudorr [utilizator] i-a raspuns lui Point

      "invata gramatica si istorie." Zise unul care are 4 greseli de ortografie in nici 10 cuvinte! Requiescat in pacem!
    • -1 (3 voturi)    
     Legionarii erau national-socialisti (Marţi, 3 octombrie 2017, 12:38)

     24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

     Legionarii erau in primul rand national-socialisti, adica nazisti, ori nazismul nu a ucis in numele religiei. E adevarat ca legionarii faceau parada de pietatea lor crestin ortodoxa, dar crimele erau comise in numele nationalismului, nu a ortodoxismului.
     • +1 (3 voturi)    
      Cum rastalmacesti tu (Marţi, 3 octombrie 2017, 16:20)

      speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

      orice realitate care contrazice ideologia ta ! Pai atunci si musulmanii sunt de fapt arabi si africani si comit crimele in numele pan arabismului.

      Da inchizitia in numle cui comitea crime ? In numele spaniolilor ?
   • +4 (18 voturi)    
    Daca arunci o privire prin Africa (Luni, 2 octombrie 2017, 12:05)

    semperfi [utilizator] i-a raspuns lui Vade Retro

    o sa vezi crime comise de militiile crestine foarte recent. Nu mai vorbesc de crimele Inchizitiei, razboaiele religioase, Cruciadele. Cand religia este exacerbata apar crimele. Problema cu musulmanii este ca politica de stat inca o fac liderii religiosi. Si Europa a trecut printr-o situatie similara cand Papa taia si spanzura pe continent.
  • -2 (16 voturi)    
   Prostia si rautatea e cauza (Luni, 2 octombrie 2017, 11:28)

   Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui codyrocco

   "Religia" nu e o fiinta iar religiile nu sunt toate la fel.

   Esti liber sa mergi in Coreea de Nord, o tara atee. Sunt sigur ca nu e nici o problema acolo.
 • -6 (20 voturi)    
  Cine ridica sabia, de sabie va pierii! (Luni, 2 octombrie 2017, 12:13)

  Alui [utilizator]

  Cred ca incet incet vestul va realiza ca pentru a supravietui va trebui eradicat islamul. Si asta se poate face doar cu varsare de sange! Cred ca stocul de arme atomice va fi folosit mai degraba sau mai tarziu fie de SUA, fie de Rusia, fie de China sai India impotriva tarilor islamice radicale. E doar o chestiune de timp. Candidatii pentru "receptie" sunt Iranul, Arabia Saudita., Pakistanul. SUA n-ar avea greturi sa atace Iranul, Rusia- Arabia Saudita si China/India- Pakistanul.
  • +2 (18 voturi)    
   Asta mai lipsea (Luni, 2 octombrie 2017, 13:20)

   barc [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   exaltati fanatici ca tine care sa predice genocidul musulmanilor prin bombardamente nucleare. Ia o pauza si respira adanc.
 • -1 (7 voturi)    
  SRI sa-l investigheze pe speedy (Marţi, 3 octombrie 2017, 2:16)

  tahomir [utilizator]

  Eu personal am sa depun o sesizare la SRI ptr acest tradator de neam si tara, speedy1. E in mod cert unul dintre cei ce cauta sa creeze noi adepti ai ISIS.
  Poate e doar un natang, ca stiu bine ca e si pesedist, dar manifesta toate caracteristicile celor ce recruteaza ptr statul islamic. Trebuie tinut sub observatie ca cine stie cand face o exceptie de la religia pacii.
  • +1 (3 voturi)    
   Cu asa o replica (Marţi, 3 octombrie 2017, 16:23)

   speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   ai sanse mari ca lumea sa te incadreze in categoria celor saraci cu duhul. Unde am incurajat eu ISIS, mai adormitule ?
 • +3 (5 voturi)    
  Trebuie multa grija (Marţi, 3 octombrie 2017, 9:51)

  Appollodor [utilizator]

  In rezolvarea acestor probelme.
  Desigur, dupa cum multa lume a remarcat foarte pertinent in comentariile de mai sus, interpretarea si traducerea textelor religioase reprezinta o actiune complexa si dificila, asadar usor de exploatat - si a fost exploatata de nenumarate ori pe parcursul istoriei, pentru a servi diverse interes meschine si actiuni barbarice, justificate ca fiind intreprinse 'In numele Domnului'.
  Totusi, ar fi o greseala profunda sa ignoram corelatia dintre islamism si terorism din ultimii ani. Oricat am cauta sa oferim interpretari pasnice versetelor coranice, faptul ca islamul a fost religie ce s-a raspandit initial prin cucerire militara, si nu conversie pasnica, ramane neschimbat, iar acest fapt are implicatii pana in ziua de astazi.
  Bineinteles, nicio religie nu este lipsita de pacatele sale, insa trebuie sa recunoastem ca islamul modern se afla intr-o criza profunda a identitatii.
  Evident, solutia preferabila consta in pace si reconciliere, nu in declaratii razboinice si izgonirea musulmanilor din Europa, insa cred ca nu se poate ajunge la o solutie pana cand intreaga societate accepta faptul ca exista o problema majora cu islamul in ziua de astazi, si ca acesta are nevoie de reforma.
  • +1 (5 voturi)    
   Sunt de acord cu tine (Marţi, 3 octombrie 2017, 16:36)

   speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui Appollodor

   in majoritatea punctelor exprimate de tine, cu exceptia unuia singur. Convertirea fortata a fost o exceptie in lumea musulmana, regula era libertatea religioasa oferita populatiilor cucerite. Majoritatea convertirilor au fost de buna voie.

   In rest ai dreptate, textele religioase sunt usor de rastalmacit si folosite in scopuri negative. Si islamul trebuie sa treaca printr-o reforma, mai ales in ceea ce priveste viziunea politica, Europa a trecut prin asta deja cand statul a devenit laic.

   Marea problema cu islamul in ziua de azi este ca de cateva decenii el a incaput pe mana unor lideri care tind sa ii dea o interpretare radicala, de pilda wahhabismul e din ce in ce mai influent. Insa istoria islamului nu este caracterizata de extremism asa cum vor unii sa arate, islamul a adus contributii importante in arta, astronomie, matematica, biologie, politica.

   A fost tolerant cand restul Europei era mai degraba intolerant, toate astea indicand ca nu exista ceva inerent negativ in esenta islamului, depnde cum il interpretezi, dar la fel se poate spune si despre istoria crestinismului, a avut perioade infloritoare si perioade extem de intunecate.

   Dialogul, moderatia si pragmatismul vor rezolva problemele cu care ne confruntam, nu radicalismul manifestat impotriva musulmanilor si a credintei lor.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version