Presedintele rus Vladimir Putin a avertizat marti ca orice decizie a Statelor Unite de a furniza Ucrainei armament defensiv va inflama conflictul din estul ucrainean si ar putea determina separatistii pro-rusi sa isi extinda campaniile in regiune, potrivit Reuters.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

Intr-o vizita efectuata la Kiev luna trecuta, secretarul american al Apararii a afirmat ca analizeaza eventualitatea de a livra Ucrainei armament letal pentru a se apara, o optiune la care fostul presedinte Barack Obama s-a opus.

Raspunzand unei intrebari pe care a primit-o in cadrul summitului BRIC din China, Putin a afirmat ca este decizia Washingtonului cui furnizeaza armament.

"Livrarea de arme intr-o zona de conflict nu ajuta eforturile de pace, ci doar inrautateste situatia", a declarat presedintele rus, acuzat ca sustine separatistii pro-rusi din estul Ucrainei.

"O astfel de decizie nu va schimba situatia dar numarul victimelor ar putea creste", a spus el.

Intr-un comentariu care a sunat ca o amenintare, Vladimir Putin a sugerat ca separatistii si-ar putea extinde campaniile.

"Autoproclamatele republici (din estul Ucrainei) au suficiente arme, inclusiv unele capturate de la cealalta parte", a spus Putin.

"E greu de imaginat cum autoproclamatele republici vor raspunde. Poate isi vor amplasa armele in alte zone de conflict", a adaugat acesta.