Armata siriana a reusit marti sa sparga un asediu de peste doi ani impus de jihadistii din gruparea Stat Islamic (SI) unei zone guvernamentale din Deir Ezzor, in estul tarii, a anuntat televiziunea oficiala, citata de AFP.

"Fortele armate arabe siriene au spart asediul din Deir Ezzor", a afirmat televiziunea, anuntand jonctiunea soldatilor asediati in baza cu brigada 137.

Pierderea Deir Ezzor si a provinciei sale bogate in petrol - ultima din Siria aflata inca in mainile jihadistilor - ar insemna sfarsitul prezentei SI in Siria, la trei ani dupa fulgeratoarea sa ascensiune.

Informatia vine in conditiile in care marti dimineata o nava ruseasca de razboi a tras din Marea Mediterana rachete asupra unor pozitii ale SI in apropiere de Deir Ezzor.

Tirurile de pe fregata "Amiral Esen" au vizat "o zona fortificata in apropiere de localitatea Al-shula, controlata de o grupare de banditi formata din combatanti veniti din Rusia si din tarile CSI", Comunitatea Statelor Independente, a precizat ministerul rus al Apararii, intr-un comunicat.