Cel putin 90 de persoane au fost omorate de un asistent de origine germana care isi injecta pacientii cu medicamente pentru afectiuni cardiovasculare pentru a arata ca este capabil sa resusciteze bolnavii, potrivit unei investigatii a politiei care a durat trei ani, informeaza The Guardian.

Niels Hogel- desenFoto: youtube.com

Niels Hogel in varsta de 40 de ani a fost inchis pe viata in februarie 2015 pentru o dubla crima si mai multe incercari de a ucide pacientii de la terapie intensiva la spitalul din Delmenhorst in nordul Germaniei.

Politistii au descoperit 88 de crime dupa analizele efectuate asupra pacientilor si au exhumat peste 130 de corpuri in Germania, Polonia si Turcia, incepand cu angajarea sa la alt spital si continuand cu momentul in care a fost prins in fapt de un coleg.

Politistul care a investigat cazul, Arne Schmidt a declarat ca "numarul mortilor este unic in istoria republicii germane" si a completat cu faptul ca Hogel a omorat aleatoriu.

Dupa ce a omorat peste 35 de pacienti, el s-a mutat in 2002 la un spital in Delmenhorst aproape de nord-vestul orasului Bremen, unde si-a inceput practicile la o saptamana dupa ce si-a inceput noul job.

Hogel isi injecta pacientii cu un drog cardiovascular pentru a crea urgente medicale in asa fel incat sa fie solicitat pentru resuscitarea acestora in unitatea de terapie intensiva a spitalului. Numarul decedatilor in Delmenhorst a crescut de la 5% la 10% in timp ce Hogel a lucrat aici.