Kremlinul a anuntat, luni, ca Anatoly Antonov este propunerea lui Vladimir Putin pentru functia de ambasador al Rusiei la Washington, anunta ABCNews. El il va inlocui pe Sergey Kislyak, care a fost timp de 9 ani ambasadorul Rusiei in Statele Unite. Anatoly Antonov este fost ministru adjunct al Apararii, sanctionat de Uniunea Europeana pentru rolul sau in anexarea Crimeei de catre Rusia in anul 2014.

Anatoly Antonov vine la Washington cu reputatia unui negociator dur. El este cel mai bine cunoscut oficialilor americani din perioada negocierilor dintre Rusia si administratia Obama, din anul 2009, in urma carora s-a incheiat un tratat care rennoia angajamentul Moscovei si al Washingtonului de a-si reduce arsenalele nucleare.

Noul ambasador al Rusiei la Washington are 62 de ani, este diplomat de cariera si a fost, pana la numirea in aceasta functie, ministru adjunct de Externe al Rusiei. Anterior, in perioada 2011 si 2016, el a servit ca viceministru al Apararii - mandatul sau a coincis cu momentul anexarii peninsulei Crimeea de catre Rusia, scrie Reuters.

Uniunea Europeana l-a inclus in urma cu doi ani pe lista oficialilor rusi vizati de sanctiuni, din cauza implicarii sale in desfasurarea de trupe ruse in Ucraina.