Guvernatorul Guam, Eddie Calvo, a declarat miercuri ca avertismentul Coreei de Nord privind un posibil atac cu rachete vizand teritoriul din Pacific nu reprezinta o amenintarem iar insula este pregatita pentru ''orice eventualitate'', masuri de protectie fiind amplasate strategic pentru a apara populatia, relateaza Reuters.

''Guam este teritoriu american . Nu suntem numai o instalatie militara'', a subliniat guvernatorul.

Calvo a precizat, intr-un mesaj video online, ca a contactat Casa Alba si a fost anuntat de Departamentul Apararii si de cel pentru Securitate Interna ca nu exista o schimbare in nivelul amenintarii.

El a precizat ca va convoca o intalnire cu comandantul armatei din Guam si cu serviciile de interventie in situatii de urgenta pentru a discuta despre cat de pregatiti sunt.

Coreea de Nord a anuntat ca ia in calcul un atac cu rachete cu raza de actiune intermediara vizand teritoriul american Guam, din Pacific. Presa oficiala de la Phenian a facut anuntul, citand un comunicat al armatei, la cateva ore dupa ce presedintele american Donald Trump a amenintat Coreea de Nord cu ''foc si furie''.

Anterior, presa americana a scris ca Phenianul a reusit sa miniaturizeze suficient o bomba nucleara pentru a o pune intr-una dintre rachetele sale intercontinentale, potrivit concluziilor secrete ale unor experti din cadrul spionajului american.

Alt raport oficial american arata ca dictatorul nord-coreea Kim Jong-un dispune de aproximativ 60 de bombe atomice, potrivit news.ro.